Una nova perla a la Biblioteca

Una giornata particolare

Una giornata particolare
26/03/2015

En la seva dilatada trajectòria, La Perla 29 ha aconseguit forjar-se un nom que és sinònim de qualitat, oferint-nos propostes que no ens acostumen a defraudar mai, tot i la seva diversa procedència. En aquesta ocasió, tornen a aprofundir en l’univers italià que tan bon resultat els va donar amb 28 i mig o Natale in casa Cupiello, i ho fan apostant per una història molt intimista carregada de matisos, la qual aconsegueix omplir cada racó de l’escenari amb tan sols tres actors.

El repte no era fàcil, ja que, per una part, l’espectador té en ment els dos actors que van protagonitzar la pel·lícula, uns immensos Sofia Loren i Marcello Mastronianni, i per l’altre, l’anterior producció feta a casa nostra, farà uns 30 anys, comptava amb l’Anna Lizaran i el Josep Maria Flotats com a caps de cartell. Tot i això, la Clara Segura i el Pablo Derqui estan inmensos en els seus papers i fan oblidar qualsevol tipus de comparació possible, sense menystenir una excel·lent Màrcia Cisteró en un petit paper secundari. Així, els dos protagonistes interactuen molt amb el llenguatge no verbal i aconsegueixen transmetre a l’espectador el món intern reprimit en el que viuen els seus personatges, gràcies a unes interpretacions amb molta força emocional continguda.

D’altra banda, Oriol Broggi torna a mostrar-nos un treball de direcció impecable en el seu nou muntatge. Aquest aconsegueix crear una atmosfera que ens trasllada sensorialment a la Roma dels anys 30, comptant amb l’ajuda d’unes magnífiques tasques d’il·luminació, caracterització i escenografia, que aconsegueixen dotar de realisme a l’acció. A més, la constant utilització de la música s’agermana perfectament amb els personatges i les seves emocions, tot creant una simbiosi d’interioritats que arropleguen a l’espectador i el fan sentir immers en elles. A més, Broggi aconsegueix que una història intimista i plena de silencis, mirades i converses relaxades tingui ritme, aportant al muntatge el seu propi dinamisme i fent que l’espectador no es cansi, tot arroplegant-lo i conduint-lo per aquesta espiral en la que els protagonistes es troben atrapats.

← Tornar a Una giornata particolare

Enllaç copiat!