Unes interpretacions tan brillants com el text

Tots eren fills meus

Tots eren fills meus
22/02/2023 - Teatre Lliure – Montjuïc

Arthur Miller és un dels grans autors del segle XX i Tots eren fills meus és un dels puntals de la santíssima trinitat del dramaturg, juntament amb La mort d’un viatjant i Panorama des del pont. La crítica a la idea del somni americà i la hipocresia de la societat nord-americana post-Segona Guerra Mundial és una constant als textos d’un autor que va viure en carn pròpia la ruïna de l’empresa tèxtil familiar durant la Gran Depressió i la persecució política als artistes sospitosos de simpatitzar amb el comunisme durant els anys cinquanta. És per això que les seves històries no són amables ni complaents: enfronten les realitats conflictives d’una societat en tensió permanent.

Tots eren fills meus mostra les llums i ombres d’una família industrial involucrada en un escàndol majúscul: la venda de peces defectuoses per a la construcció d’avions que, durant la Segona Guerra Mundial, va provocar la mort de 21 joves pilots. Basada en fets reals, el brillant text de Miller entortolliga secrets familiars, passions amoroses i complexos debats ètics.

El Teatre Lliure recupera aquest clàssic amb una boníssima traducció de Cristina Genebat i la brillant direcció de David Selvas que situa l’acció al jardí de la casa familiar. La posada en escena sòbria posa en relleu les espectaculars interpretacions d’un repartiment que converteix la proposta en un dels grans muntatges de la temporada.

Veure a Jordi Bosch en la pell de l’empresari Joe Keller és un festival: l’actor broda un paper ple de matisos i clarobscurs. L’altra vàlua és una espectacular Emma Vilarasau, que es mou còmoda (com només ho saben fer les grans intèrprets) en el dramàtic paper de la Kate, la mare “embogida” per la mort del seu fill. Eduard Lloveras afronta amb solvència, juntament amb Clàudia Benito, els papers dels joves enamorats. Tots els papers secundaris arriben i molen: Gemma Martínez, Clara de Ramon, Quim ÁvilaEdu Buch i Francesc Marginet demostren en les poques frases dels seus personatges una grandesa actoral que acaba de fer rodona tota l’experiència.

Un imprescindible de la temporada!

← Tornar a Tots eren fills meus

Enllaç copiat!