Magnífic treball d’investigació de les cançons dels anys 40 i 50

There Was a Fiesta!

There Was a Fiesta!
16/11/2016

La companyia “La copla de Wisconsin”ens explica la història de Patty Lemon i Martin Bennet, dos cantants de jazz dels anys 40, ella andalusa i ell català, que es van conèixer viatjant en un vaixell viatjant a Tànger per fer un concert i van iniciar el seu projecte comú a Barcelona. La repressió brutal que en aquella època patien les dones solteres, que no podien cantar i molt menys de nit, i els homosexuals, els va portar a creuar l’Atlàntic per acabar cantant al Carnegie Hall, una de les sales més prestigioses de Nova York.

Prenent com a fil conductor les cançons d’aquest únic concert, ofert l’any 1959 en aquesta prestigiosa sala els dos autors de la proposta, Salvador S.Sánchez i Cinta Moreno, han realitzat una feina d’investigació de les melodies i cançons d’aquella època. El resultat d’aquesta investigació, acompanyat per una dramatúrgia serveix per explicar la història d’aquests dos artistes que han rescatat de l’oblit.

En algunes de les cançons s’utilitza la tècnica del flaix back per observar des del nostre seient l’evolució de la cançó a través del temps.

Està protagonitzat per la mateixa Cinta Moreno, que fa el paper de Patty Lemon; té una veu esplèndida i omple l’escenari amb la seva presencia i la seva manera molt natural d’interpretar. L’acompanya, en el paper de Martin Bennet, Aitor Galisteo-Rocher.  Conformen un duo esplèndid i van acompanyats d’un trio de jazz format per Santi Colomer a la bateria, Oriol Roca al contrabaix i Joel Moreno Codinachs a la guitarra i que és també el responsable dels arranjaments i la direcció musical.

L’escenografia ha convertit l’escenari en un club de jazz dels anys 50 i el vestuari, maquillatge i pentinats  units inqüestionablement a la música, ens porten a una època glamurosa que només poden recordar els que ja “tenen una edat” ….

Han aconseguit que sortim del teatre amb un somriure al rostre, una proposta realment màgica. Imperdible.

Si voleu llegir l’apunt sencer, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a There Was a Fiesta!

Enllaç copiat!