Clowns que canten òpera

The Opera Locos

The Opera Locos
06/02/2022

La companyia madrilenya Yllana és un autèntic referent dins del teatre còmic i d’entreteniment. Van néixer fa més de 30 anys com un petit grup de teatre gestual, i des de llavors els números demostren que estem davant d’un fenomen teatral molt important: 35 espectacles produïts, més de 15.000 representacions, 48 països visitats i uns sis milions d’espectadors. Potser el nom no és el que més us sona, però si us anomenem espectacles com 666, PaGAGnini, Maestrissimo, The Hole, Ben-Hur o Los mejores sketches de Monty Python segur ja els situeu molt millor.

The Òpera Locos és potser un dels seus millors espectacles, recompensat precisament amb el Premi Max al millor espectacle musical en el 2019. La idea és molt simple: una companyia d’òpera una mica peculiar ofereix un recital, i a base dels temes interpretats anem coneixent les seves relacions, els seus problemes i alguns dels seus desitjos. El que ja és més complex és com es relacionen els temes operístics amb cançons més contemporànies, i com el públic segueix sense paraules una història basada en la música i en l’humor. Això s’aconsegueix gràcies a un treball gestual que s’acosta molt al clown tradicional i que es combina amb unes qualitats vocals realment mereixedores d’elogi. És per això que cal aplaudir els cinc intèrprets, que demostren ser grans cantants però també grandíssims actors de gest.

No sé si és un espectacle recomanable per als puristes del bel canto, però sí per a tots aquells que vulguin passar una estona divertida i deixar-se endur per temes coneguts de tothom. De Carmen a La Taviatta, passant per quasi tots els hits més reconeixibles del món de l’òpera.

← Tornar a The Opera Locos

Enllaç copiat!