Una opinió de Xavi Pijoan
Xavi Pijoan

Tebas Land

Tebas Land

11/10/2018

Èdip Land

Les interseccions entre realitat i ficció enterboleixen sovint la percepció que tenim tant de l’una com de l’altra. La superposició de capes acaba essent indestriable, i Sergio Blanco ho aprofita com a element disparador per a reflexionar sobre la suposada ingenuïtat del text teatral i les seves ingerències en els fets de què parteixen.

La reixa/gàbia a través de la qual veiem gairebé tot l’espectacle col·labora, precisament, a fer difuses les possibles conclusions sobre l’assassinat al voltant del qual gira Tebas Land, però també els mecanismes actorals d’ambdós protagonistes. La pista de bàsquet (reforçada per l’audiovisual, que aquest cop té tot el sentit) com a territori de joc, atzarós, com ho és el teatre i com ho és també la vida.

Dues interpretacions convincents que transmeten l’ambigüitat la inconsistència dels fets quan la literatura se’n fa càrrec i mira, no d’imitar-los, sinó de mirar d’entendre’ls, a ells i a nosaltres mateixos. Èdip som tots al TNC!

 


Tot el que necessites per anar al teatre

Tebas Land

Tebas Land

Arriba al TNC Tebas Land, guanyadora del prestigiós premi Award Off West End de Londres l’any 2017

L’obra parteix de les diferents trobades a la presó entre un jove parricida i un dramaturg que intenta reconstruir la història del crim, per acabar-se centrant en la representació escènica d’aquestes trobades. Si la pregunta que obre la peça és «com es pot matar algú?», la pregunta que la clourà serà «com es pot representar algú?».

Sergio Blanco s’allunya així de la dimensió ètica del parricidi, per reflexionar sobre les possibilitats estètiques del fet teatral. L’autor reprèn el mite d’Èdip per qüestionar el procés artístic de l’autoria teatral. Quan es comença a escriure o a cometre un parricidi? Quines són les concomitàncies entre el crim i l’escriptura?

Video

Fotos

Tebas LandTebas LandTebas LandTebas Land

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

  • Hèctor Fibla Ferrà
    12345

    Obra dura i necessària per parlar de les relacions familiars i el perdó amb un parell d’actors ben compenetrats.

    15/10/2018

Articles relacionats

'Tebas Land' arriba a la Sala Petita del TNC

'Tebas Land' arriba a la Sala Petita del TNC

9 Octubre 2018

L’espectacle Tebas Land de Sergio Blanco s’estrena a la Sala Petita del TNC. Es tracta d’una obra protagonitzada per un dramaturg i un parricida que va guanyar el prestigiós premi Award Off West End de Londres l’any 2017. Tebas Land parteix de […]

Llegir més... n