Strange Fruit, Fruït dolç

Strange Fruit

Strange Fruit
25/06/2018

Tornem al Maldà per gaudir d’unnou concert teatralitzat, i aquest co anem a veure a Virginia Martínezde nou (primer a Close to Liza a la mateixa sala) acompanyat al piano de Dani Campos.

Aquest cop deixem a Liza i tornem amb un estil molt diferent. Anem del Gospel, Soul i el Blues amb les grans veus que han versionat aquests temes com Ella FitzgeraldBillie Holiday,  Nina Simone o Aretha Franklin. Això és versionar a les grans dives de la música negra. Però tampoc deixem de costat a Lena Horne, Tina Turner o les composicions de Otis Reding o Duke Ellington.

Strange Fruit inclou les cançons adaptades per aquesta ocasió amb lletres adaptades per Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó i Roser Batalla.

Tenim la sala nua per a l’ocasió, amb un piano i les ombres per tenir un bon ambient. Acompanya una magnífica veu de Virginia Martínez per cantar les diferentes cançons d’aquest concert que ens ofereixen.

Personalment em sembla un encert la selecció de les peces, fins i tot fer “Cheek to cheek” i “They can’t take that away from me” en la seva versió original. Però la veritat és que m’ha grinyolat una mica la selecció de “Cancion de cuna para dormir a un negrito” i “Angelitos Negros”. I fer una versió de RESPECT ? doncs aquesta no m’ha convençut, Aretha és molta Aretha (tot i ser una canço de Otis Reding!).

Per la resta, genial. I el programa al finalitzar la funció igual, amb les diferents cançons i el seu compositor/traductor. Però em faltaria el nom de la cantant que la cantat (o millor dit que l’ha fet coneguda).

Podeu llegir-ne l’opinio al següent enllaç.

← Tornar a Strange Fruit

Enllaç copiat!