L’home més fort del món

Stockmann

Stockmann
07/06/2014

La qüestió de si un clàssic manté l’actualitat i requereix la seva reposada en escena queda resolta amb rotunditat en aquesta adaptació lliure d’Un enemic del poble feta per Les Antonietes, que converteixen aquest text del segle XIX en una proposta contemporània, actual i necessària en els dies convulsos política i socialment que vivim.

Un conflicte que enfronta la raó i el poder, la veritat i els interessos econòmics. Un home -l’home més fort del món- contra l’interès velat i banyat en hipocresia d’alguns que no estan disposats a perdre un bri del seu poder -adquisitiu-, tant se val si estan en joc altres vides. De moment, 132 anys després, la mesquinesa que descriu Henrik Ibsen, a l’ordre del dia.

Aquest home és Stockmann. I l’actor que l’interpreta és l’Òscar Muñoz, qui mereix el protagonisme d’aquest text, a més del de l’obra, perquè executa una feina excel·lent, una interpretació magnífica, normalitzant un personatge mític i fent-lo real, proper i combatiu: una sort de Pablo Iglesias erigit com a màrtir de la honestedat més inhumana per apropar-nos un món que abandona el camp de la utopia per esdevenir tangible gràcies a la seva fe i a la seva integritat.

Una proposta recomanada per a qualsevol espectador interessat pel teatre, per la societat o per la vida, per aquesta raó que diferencia -a priori- els homes de la resta d’animals. Imprescindible per a polítics i altres amics que ostenten càrrecs de responsabilitat vers altres persones, com a breu lliçó d’ètica o, diran alguns, d’utopia humana.

 

← Tornar a Stockmann

Enllaç copiat!