Son les veus que es fan veure

Veus que no veus

Veus que no veus
20/12/2019

A Pepa Plana li van concedir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat l’any 2014 i enguany la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals li ha concedit el Premi Cultura per la seva trajectòria artística. Un dels seus espectacles ha estat guardonat com a millor espectacle de Circ de Sala (Zirkòlica).

No caldria dir res més sobre  “Veus que no veus” que ja ha estat presentat al Grec d’enguany i no ha parat de fer gira durant tot el que portem d’any. Ara, per fi, està programat durant un mes.

És un espectacle amb números clàssics molt coneguts per tots nosaltres però tot amanit de feminisme reivindicatiu. La Companyia Pepa Plana fa Circ, fa riure però també ens mostra el seu compromís amb el mon i la societat. En aquest cas fan visible la dona, posen sobre l’escenari “les veus que habitualment no es veuen”, interpel·len al públic perquè les vegin, perquè hi son. És un cant a la dona i al seu paper oblidat.  Lisístrata és l’heroïna que, sense explicar el seu paper pacifista en les guerres d’Atenes, ens recorda en clau d’humor el lideratge d’una dona. Aristòfanes en va fer una comèdia, Pepa Plana també però al darrera del riure hi ha un cant a la lluita per la igualtat.

L’acompanya a l’escenari Noël Olivé una actriu de teatre, cinema i televisió, veterana com Pepa Plana amb la qual fa un duo magnífic. Les dues pallasses, la pallassa Augusta i la pallassa Blanca,  ben dirigides per Joan Arqué, es complementen d’una manera precisa  i delicada.

No us puc dir res més. Us aconsello que no us ho perdeu. Aquests dies de Festes són el millor moment per gaudir d’aquest espectacle en família. Els més petits veuran el moviment, el color, cert tipus de bromes. Els més grans ja entendran les imatges i el missatge.

← Tornar a Veus que no veus

Enllaç copiat!