Something’s coming: un tribut a Sondheim

16/06/2017

Tècnica i sentiment

De recitals amb cançons d’Stephen Sondheim se n’han fet i se’n faran molts, perquè es tracta d’un compositor complex, de qualitat, i amb temes que requereixen tant de sentiment com de tècnica. La peculiaritat del concert de Joan Vázquez és que a escena només el tenim a ell, interpretant al piano un compendi de cançons gens obvi.  Es comença amb un tema de West Side Story, del que Sondheim era el lletrista, i amb una cançó que es va compondre expressament per a la pel·lícula Dick Tracy. I a partir d’aquí, temes íntims i desancantats dels musicals que més el representen: Company, Follies, Pasion, Sunday in the park with George o Into the woods. També hi ha alguna pinzellada del primerenc Saturday night i de la coneguda A little night music, amb l’inevitable i magnífica Send in the clowns. Tot plegat servit amb una elegància i una tècnica vocal envejables, tot i que potser el que destaca és el sentiment que es posa a cada intervenció, com si cadascuna de les cançons fos la única de la nit.

A l’última funció al Teatre Almería, Vázquez també va voler agrair al públic el fet que l’acompanyés en aquesta nova aventura. I què millor que convidar a bons amics, i sobretot bons cantants. Xavi Duch, Laura Aubert, Pilar Capellades i Talía Del Val van fer alguns duets amb el cantant, que en breu  marxarà a Londres per seguir amb la seva línia de concerts.

 


Tot el que necessites per anar al teatre

Something’s coming: un tribut a Sondheim

Something’s coming: un tribut a Sondheim

Joan Vázquez (Flor de Nit, Hair, Mamma Mia, Els Nois d’Història, Merrily We Roll Along, Goodbye Barcelona, Bagdad Café, My Fair Lady, Rent) fa un repàs de les cançons més emblemàtiques de la carrera de Stephen Sondheim, autor de les lletres  de West Side Story oGypsy i de la música i lletres de Company, Sweeney Todd, A Little Night Music, Follies, Sunday in the Park with George, Merrily We Roll  Along, Passion o Into the Woods.

Amb temes com Losing My Mind, Good Thing Going, Send in the Clowns o Being Alive, Joan ens acosta a la personalitat d’una de les figures més rellevants de la història del teatre musical, mitjançant cites del propi Sondheim, sobre la seva manera de veure l’art, la professió, l’amor i –en definitiva- la vida.

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Maria del Carme Madrona Luna

  Soc la Maria del Carme Madrona Luna.Vull participar en el concurs de 2 entrades dobles per Something´s coming,el dia 25 d´abril a les 21hores.
  Contesto a la pregunta del concurs:un dels musicals de Stephen Sondheim és Sweeney Todd. Espero tenir sort!
  Salutacions Mª Carme Madrona

  18/04/2017

 • 12345

  Hebert Parodi

  .Joan Vàzquez al piano interpreta peces de diferents musicals del compositor, acompanyat cada nit per un altre enamorat de Sondheim. Una vetllada pensada quasi exclusivament pels amants dels musicals i més en concret els d’aquest autor. En Joan Vàzquez té l’encert d’anar intercalant comentaris sobre les peces, l’estil creatiu i pensament del compositor, que ajuda a gaudir més de les cançons. Potser alguna adaptació al castellà/català faria encara més compartida la sessió, tot i el llenguatge universal de la música (magnífic Send in the clowns, per exemple).

  18/02/2016