Dios los crió y ellos se amontonaron

Sólo llamé para decirte que te amo

Sólo llamé para decirte que te amo
03/10/2021

“Sólo llamé para decirte que te amo” és una obra escrita i dirigida per Nelson Valente, un dels dramaturgs argentins més representat a casa nostra.

“Sólo llamé para decirte que te amo” és una obra que neix el 2016 dins del marc del programa: El 25 va a tu casa, del centre cultural 25 de Mayo de Buenos Aires, on s’invitava a veïns del barri a convertir la seva pròpia llar en un teatre per un dia.

El resultat és el procés d’anys de treball on s’hi poden veure influències de les altres obres de l’autor, com “Els gossos”, “El declive” i “El loco de la camisa” que es mouen entre la comèdia i la tragèdia, i que ens parlen de la identitat, dels lligams socials i familiars, dels límits i de la falta de consciència sobre el que realment volem i la por que tenim en fer-ho realitat.

L’obra està protagonitzada per Mayra HomarRoser BatallaJulia DortoLide UrangaGuido Botto FioraGonzalo Saenz i Juan Pablo Kexel, que interpreten a Patricia (la mare), Maricel (la germana),Camila (la novia d’un dels fills),Toti (l’avia), Hernán i Juan Cruz (els fills bessons) i Quico (l’ex novio de la mare). Cal dir que tots ells fan una feina increïble. En ells podem veure a personatges reals, de carn i ossos ; fins hi tot ens hi podem veure, en major o menor mida, reflectits a nosaltres mateixos, tot i que algunes escenes se’ns presenten de manera exagerada.

Patricia és el pilar de tota la família, sobre ella recau el pes de la seva germana, la seva mare, els seus dos fills bessons i la novia d’un d’ells. Cap d’ells aporta ingressos a casa, tret d’ella. Resignació, indignació, frustració. De cop i volta la trucada d’un antic amor ho regirarà tot. Sorgiran preguntes, interrogants i reflexions que acabaran convertint-se en esperança, il·lusió i alliberació.

“Sólo llamé para decirte que te amo” ens mostra la realitat social actual, com la incomunicació familiar i les relacions de dependència que ens priven de llibertat i felicitat.

Nelson Valente torna a convertir una situació del tot quotidiana de la vida real en una obra teatral. Possiblement de totes les seves obres, aquesta és la que té els diàlegs més punyents i filosos; tot i que hi ha moments en que el realisme està portat a tal extrem, que inevitablement provoca el riure del públic.

Una direcció del tot encertada, a un ritme ben mesurat i amb personalitat. Un encert el tema I Just Called To Say I Love You d’Stevie Wonder, que sona de fons, i que pertany a la banda sonora de la pel.lícula “La dona de vermell” . I de vermell és com es vesteix la protagonista de “Sólo llamé para decirte que te amo” , color que simbolitza la passió, tot i que en aquest cas també simbolitza el canvi de la foscor a la llum, l’alegria i la felicitat.

No us la perdeu!!

← Tornar a Sólo llamé para decirte que te amo

Enllaç copiat!