Dones.

Sol Picó: W.W. (We Women)

Sol Picó: W.W. (We Women)
08/07/2015

És la primera vegada que veig un espectacle de Sol Picó i la veritat és que he sortit molt contenta.

Quatre dones, quatre cultures diferents, quatre estils de ball. Sol Picó, Julie Dossavi d’arrels africanes, Minako Seki, nascuda al Japó i Shantala Shivalingappa d’origen indi. Quatre dones de diferents cultures amb un mateixa cosa en comú, la desigualtat de gènera.

L’espectacle “WW We Women” és una crítica, una reflexió i la necessitat de combatre la desigualtat de la dona dins de l’estructura social actual. Una mirada a la dona des del punt més masclista, que per desgracia encara existeix i que la podem trobar en totes les cultures. Hem vist una dona que no li cal cap estudi mentre sàpiga netejar, cuinar i estendre roba. Hem vist a una dona que dins de la família no compte per rés. L’hem vista ser esclava del seu cos a base de dieta i exercici. L’hem vista tractada com un gos, arrossegar-se per terra com un cuc i amb el cap cobert mentre li tiren pedres. Però també hem vist, que no tan sols és la societat masclista l’única culpable, sinó que entre elles mateixes també hi ha destrucció i competitivitat.

L’escenografia  de Joan Manrique m’ha agradat moltíssim, una gran tenda en un camp de refugiats en mig del desert; quatre dones canten, ballen, lluiten, treballen i ens expliquen com està considerada la dona dins la seva cultura.

Ha estat un espectacle ple d’emocions, una combinació de diferents tècniques i llenguatge corporal, amb números realment espectaculars, com el ball de flamenc amb puntes de ballet que ens fa la Sol Picó o la coreografia de la Minako Seki fent de titella a l’estil butoh.

La Marta Robles, Adele Madau i Lina León, han estat les encarregades de posar música a l’espectacle: flamenc, una de les músiques amb llenguatge propi que es serveix molt intensament de les emocions més profundes i que té influències morisques, gitanes, africanes i  americanes, entre d’altres.

El Flamenc és puresa, llibertat, dolor, alegria, sensualitat, , harmoniós, poderós, extens, profund, hipnotitzador, fort, sensible, boig,  resistent, festiu, seriós, però sobretot cent per cent emocional.

Un espectacle molt original que en el seu conjunt ens ha agradat força.

VALORACIÓ: *** 1/2 –  ****

← Tornar a Sol Picó: W.W. (We Women)

Enllaç copiat!