Tot el que necessites per anar al teatre

Sol Picó: W.W. (We Women)

Sol Picó: W.W. (We Women)

Què vol dir per a tu ser una dona? La coreògrafa Sol Picó ho ha preguntat a dones de mig planeta, i elles li han contestat ballant, fent música o filmant un vídeo per tal d’explicar què implica la condició femenina en ple segle XXI.

SINOPSI

Íntimes, interculturals, artístiques… Així van ser les trobades de Sol Picó amb les dones que l’acompanyen en aquest espectacle. En coreografies anteriors, l’artista ja s’havia plantejat interrogants sobre el món femení, però és aquí on aborda el tema més directament. I per fer-ho, ha demanat a un seguit d’artistes amb arrels a països tan diversos com l’India, Benín o el Japó que reflexionin, des de prismes diversos, sobre les seves experiències, sobre la identitat i les barreres de gènere. Tot plegat forma un projecte col·laboratiu sobre la dona d’avui i la seva situació en el món actual, en el qual cadascuna utilitza tècniques diverses i uns llenguatges que, tot i que potser són desconeguts per a les seves companyes, els serveixen per plantejar-se les mateixes preguntes: per què s’oblida tan fàcilment la contribució artística de les dones i per què desapareix el seu llegat? Com es viu el contrast entre la tradició i la modernitat? Com és possible que en ple segle XXI encara convisquem entre algunes tradicions que permeten la vexació de la dona?

Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, el Festival Internacional de Buenos Aires i la Cia. Sol Picó.

 

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Patri Gómez

    Dansa i reivindicació. Una proposta de gran bellesa estètica amb una simbologia molt ben pensada i que no et deixa indiferent. És la primera vegada que veia a la Sol Picó ‘en vivo y en directo’ i repetiré segur. La dansa contemporània té molt a dir…

    05/11/2017