Plaer diví

Sister Act, el musical divino

Sister Act, el musical divino
23/10/2014

Per fi, la màgia de Broadway aterra a Barcelona. Sister Act és un musical molt fàcil de veure, fresc, divertit… resumidament un plaer diví. Tots coneixem la història d’aquest musical, oi? Qui no ha vist la película Sister Act? L’actriu Whoopi Goldberg ens va encandilar a tots l’any 1992 encarnant el personatge de Deloris Van Cartier en la gran pantalla… Whoopi va ser una monja de incògnit sublim!!! (que he de dir si va ser nominada com a millor actriu de musicals gràcies a aquest paper). El que no ens haguèssim imaginat mai és que aquí a Barcelona algú altre poguès igualar a la excèntrica actriu (almenys jo no les tenia totes….) però Mireia Mambo està de 10! Una gran interpretació per la protagonista, tot i ser més jove que el personatge original, és un volcà en escena: energia, “desparpajo” i una veu espectacular. La actriu té un rollo molt discotequero, propi de cantants consagrades com ara Donna Summer, que fa que t’entrin ganes de ballar.

En general, he de dir que tota la companyia és fantàstica. Si començo no acabo però vull destacar tot el que crec més convenient…

1. L’Àngels Gonyalons que torna als musicals tot interpretant a la madre superiora està magnífica… M’encanta com evoluciona el seu personatge dins la funció… tant estricte i esquerpa al principi i tant adorable al final de la funció.

2. Silvia Abril, la gran còmica d’aquest país… Tota ella és un show!!! Rius molt amb la seva interpretació de la germana Maria Lázaro.

3. Les monjes… L’esplèndida i jove Gara Roda en el paper de la monja novicia. Crec que aquesta noia arribarà lluny perquè té uns aguts espectaculars i és molt tendre a escena. A més, destacar també a Malia Conde en el paper de la monja grassoneta Maria Patricia (aquesta actriu et carrega d’energia positiva).

4. Fermí Reixac molt graciós, també, com a mossèn. Sempre l’he conegut fent de dolent a la televisió i aquí m’ha sorprés molt… Que polifacètic!!!! És un gran actor de l’escena catalana!!!!

5. Els mafiosos… súper divertits!!!! Destacar a Antonio Curros (m’enamora a escena tot fent de T.J i té una veu brutal).

6. El policia… Juan Delgado encandila amb el seu paper d’Eddie. Només coneixia aquest noi pel programa Operación Triunfo però he de dir que com actor ho val. El seu “solo” és genial… A part de la seva dolçor a escena fa un canvi de vestuari tan ràpid que alucines…

En definitiva, aquest musical et fa passar una molt bona estona. L’escenografia funciona perfectament, et transporta a l’estil Motown de Filadelfia i és fascinant veure com els telars pugen i baixen continuament simulant mil i un llocs (atents a la figura de la verge Maria al final de la funció… molt disco!!!). A part, la música d’Alan Menken és meravellosa i crec que l’orquestra integra perfectament la simfonia amb les particulars melodies R&B, soul, disco…. Vull destacar per finalitzar aquest escrit al gran director musical Arnau Vilà (no us podeu perdre el seu gag final…. sincerament sorprenent!).

← Tornar a Sister Act, el musical divino

Enllaç copiat!