La colpidora vida d’Òscar Wilde

Sempre teu, Òscar: Sergi Mateu

Sempre teu, Òscar: Sergi Mateu
26/01/2017

Els monòlegs són sempre un repte, si t’agraden, és genial, però si el tema o la interpretació no t’atrapen pot ser un malson. En aquesta ocasió ha estat genial. Dimecres de pluja i fred fem cap a La Seca per veure aquesta proposta d’en Sergi Mateu dedicada a Oscar Wilde.

El muntatge, la selecció dels textos, la traducció i la interpretació són obra d’en Sergi Mateu que ha volgut retre un homenatge a aquest escriptor irlandès apropant-se a la que va ser l’última etapa de la seva vida, poc coneguda per nosaltres.

Óscar Wilde és probablement el literat irlandès més important de tots els temps, i va patir, a finals del segle XIX, judicis i empresonament derivats de la seva condició homosexual. Era un home admirat, casat i amb dos fills, un escriptor elogiat i un autor dramàtic de gran èxit quan va decidir denunciar al pare del seu amant (d’acord amb ell, o instigat per ell) per assajament, però en aquella estricta societat victoriana, els fets se li van girar en contra i va acabar sent ell el jutjat i condemnat a dos anys de treballs forçats a la presó de Reading.

Un relat que comença amb un fragment de “El retrat de Dorian Gray“, seguit d’una escena de “La importància de ser Frank“. Després ens explica tot el procés de la querella, els judicis i la sentència que el van dur a la presó i li van arrabassar tot el que tenia, el prestigi i el reconeixement i el van apartar dels seus fills.

La interpretació d’en Sergi Mateu ens ha arribat molt, una gran elegància, una gran expressivitat i una profunda emotivitat ens ha fet sentir un Oscar Wilde desencisat i torturat per una societat que, com ara, no accepta fàcilment les persones que manifesten obertament la seva homosexualitat.

Les anècdotes i situacions de la vida de l’autor serveixen a Sergi Mateu per construir el fil argumental d’aquesta proposta que porta per títol “SEMPRE TEU, ÒSCAR“, expressió que fa referència a la forma en què ell signava les seves cartes i notes dirigides a les persones a les quals apreciava.

Si desitgeu llegir sencer l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Sempre teu, Òscar: Sergi Mateu

Enllaç copiat!