Nit de somnis

Santa Nit. Una història de Nadal

Santa Nit. Una història de Nadal
22/12/2014

Si vols veure una versió diferent dels clàssics “Pastorets” no et pots perdre aquesta proposta que ens presenta Julio Manrique i Xavi Ricart a la Sala 2 del Club Capitol. Santa nit és una obra fresca, divertida, realista… I arriba aquest Nadal a Barcelona per explicar-nos de forma completament original el veritable significat d’aquestes festes: viure intensament tots aquests dies, passar-t’ho bé, compartir, creure en tu. Santa nit és un cant a la vida, una vida on el més important és fer les coses tal i com les vols fer. I ser rebel, si cal, si això et fa feliç! Perquè… Qui et diu que no pots celebrar el Nadal amb copes de plàstic? Qui et diu que no et pots parar un moment entre tot “el jaleo” del Nadal per fer un cigarret amb un desconegut? Qui et diu que no pots marxar del hospital si no estas d’acord amb la decisió dels metges que et volen fer cesàrea per marxar abans a casa la nit de Nadal? Potser si que aquesta versió és un pèl radical, potser si els actors ens mostren la cara més “poca vergonya” del Nadal, però el missatge és clar: Hem de deixar de creure en un Nadal perfecte i fer-lo perfecte! Hem de viure el Nadal a la nostre manera. Ens proposa indirectament que no deixem de somiar i valorem les coses que realment són importants per a tu.

M’agrada molt com ens fa pensar l’obra amb cada petit detall. Poc a poc i amb humor es van desencaixant tots els estereotips nadalencs. Veiem l’estrella de Nadal transportada en un meteorit periòdic, veiem la figura de l’àngel gràcies al discurs sobre el bé i el mal que ens planteja un músic musulmà que toca en una andana d’una estació de Ferrocarrils catalans, veiem com l’ase i el bou queden representats intrínsecament pels porcs senglars de Vallvidrera, veiem la frivolitat del “dimoni escuat” de la mà d’un home fosc dins d’un Club Nocturn… A Santa Nit queda oberta tota imaginació possible. No t’ho perdis!

Actors sublims (gran talent interpretatiu a escena). Texts àgils i actuals (vocabulari estàndard i històries molt properes). Escenografia giratoria (simplista però ben aconseguida). I repertori musical exquisit (moment mític quan en Lluc i en Ruben, els protagonistes, es posen a cantar “Forever Young” com si no hi hagués demà).

 

 

← Tornar a Santa Nit. Una història de Nadal

Enllaç copiat!