Requiem for Evita

15/05/2018

Una missa per a un ídol de masses

 

Potser pot semblar agosarat, però algú podria afirmar que aquest és un musical sobre la fe. A dia d’avui, les religions s’han anat tancant en si mateixes però al seu voltant la gent ha establert altres tipus de cultes. Necessitem ídols, algú a qui venerar, i tots coneixem persones que creuen cegament en Michael Jackson, Hugo Chávez, Madonna o Messi. Són celebritats que per a alguns acaben representant un referent, com en el seu moment ho va ser Evita per a milers i milers d’argentins. De fet, es tracta d’un personatge únic, contradictori i tremendament populista que hauria acabat triomfant en el que fos. I és que la seva personalitat estava tocada per aquella vareta màgica que col·loca a certes persones per damunt del bé i del mal.

L’espectacle de Jordi Prat i Coll no deixa de ser una missa o acte litúrgic en el que tres personatges del poble, vestits amb xandall i bambes, veneren al seu ídol per sobre de tot. I ho fan amb cançons, amb fragments dels seus discursos i escrits, amb anècdotes sucoses i amb fets històrics que ens ajuden a col·locar el personatge en el moment que li va tocar viure. I tot això ho fan tant bé, i amb tanta gràcia, que acabem rient i plorant a la vegada. Acabem identificant-nos amb aquests tres pobres diables, encara que no compartim el seu objecte de devoció. Però, per sobre de tot, acabem gaudint d’una dramatúgia excel·lent i d’unes interpretacions que destil·len ganes de passar-s’ho bé i una professionalitat a proba de bombes. Anna Moliner i Jordi Vidal fan dues creacions increïbles, que amb el brillant acompanyament musical d’Andreu Gallén acaben transcendint la petitesa d’aquesta proposta fins a convertir-la en un dels muntatges indispensables de la temporada.


Tot el que necessites per anar al teatre

Requiem for Evita

Requiem for Evita

Jordi Prat i Coll dirigeix el musical Requiem for Evita, sobre el personatge d’Eva Perón i la fe. Amb Ivan Labanda / Anna Moliner, Jordi Vidal i Andreu Gallén. 

Sinopsi

Espectacle guanyador del Premi TB de la temporada 2017-2018 per la categoria de Millor Musical i Millor actriu de musical (Anna Moliné). 

Tres personatges humils es reuneixen setmanalment en uns baixos. Després de menjar una mica es preparen per celebrar una missa particular. Idolatren Eva Perón. Canten passatges de la seva vida. Veuen en ella la figura ideal per purgar les seves ànimes. I sense haver trepitjat mai Buenos Aires aquests tres pecadors cantaran Dont cry for me Argentina pel mateix motiu que tot cristià recita el pare nostre: per una qüestió de fe. La fe només busca en allò intangible una raó de ser. Qui som nosaltres per qüestionar-ho? Avui en dia, hi ha qui creu en Messi, qui en Obi-Wan Kenobi o qui en Michael Jackson. Així doncs: Requiem aeternum dona Evita.

Funcions amb Ivan Labanda: de 9 a 11, de 18 a 20 i de 25 a 27 de maig

Funcions amb Anna Moliner: 12 i 13, 16 i 17 i 23 i 24 de maig

Fotos

Requiem for EvitaRequiem for EvitaRequiem for Evita

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Mario Zapa García

  Requiem for Evita: Madre nuestra que estás en los cielos…

  A partir de la visita en 1947 de Eva Perón a Barcelona y por la cual unas judías verdes que engañaron el hambre se llamaron Peronas, Jordi Prat i Coll dirige y escribe un musical de pequeño formato. Uno de esos caramelitos que de vez en cuando aparecen en la cartelera barcelonesa, una propuesta que empieza sin hacer ruido y que el boca oreja consigue que se convierta en todo un fenómeno y agote entradas en La Seca.

  La Sala Joan Brossa, se convierte gracias a Jordi Vidal, Andreu Gallén e Ivan Labanda o Anna Moliner, que se turnan en su papel, en una misa muy particular, incluida toda la parafernalia y liturgia católica por obra y gracia de Evita Perón.

  Intercalando canciones de grandes musicales por todos conocidos o populares canciones que de una u otra forma tienen que ver con el peronismo y versionadas acertadamente por David Pintó, pasando de Jesucristo Superstar a Evita, y sin que pudiera faltar el emocionante “Don´t Cry for my Argentina”, asistimos a un homenaje a la vida y al pensamiento político de una mujer que con referencias musicales, religiosas y feministas y el buen hacer de los tres actores (cuando fui yo, era el turno de Ivan) nos realizan una conversión en vivo y en directo a la religión peronista.

  Caes en sus redes desde el primer minuto, a través de su irreverencia y un toque algo gamberro, que hace que no dudes incluso en comulgar cuando te lo piden y te levantes de tu butaca o colabores con la causa con un donativo a cambio de una estampita de la santa.

  El oficio, en el sentido amplio de la palabra, funciona a la perfección, en manos de tres perfectos oficiantes en chándal y zapatillas deportivas, que hacen gala de una connivencia absoluta, que se divierten y por tanto nos divierten y a través de las palabras que se leen a modo de Evangelio de “La razón de mi vida” autobiografía de Eva Perón, descargan toda la ironía y la mala baba, descubriendo una primera dama reaccionaria y ridícula y proyectando la lectura irracional o desesperada de los pueblos que entronizan personajes discutibles ¿les suena?

  Un musical en pequeño formato, lleno de fuerza, color, más carga política de la que en un primer momento se puede suponer y una irreductible fe por la ironía.

  Algunos creen en Messi o en Ronaldo…#JosocPerona

  30/05/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir a La Seca vaig gaudir i no us podeu fer idea de quant, d’aquest espectacle escrit i dirigit per Jordi Prat i Coll. Si pensàveu anar a un teatre a veure una obra convencional, us heu equivocat ja que només creuar la porta de la Seca passareu a formar part d’una congregació de fidels que van a celebrar un acte religiós per venerar la Santa que idolatren, Eva Peron . Només entrar els tres actors ja estan asseguts en escena tallant mongetes perona que són les que s’imparteixen en el moment de combregar substitutes de la ostia. Comença la missa i la lectura dels evangelis, són passatges del llibre La razón de mi vida d’Eva Perón que són respostos per tots els assistents amb càntics. Aquí m’aturo i no vaig a desvetllar més perquè sigueu vosaltres els que ho descobriu quan hi aneu. Cançons que van del Don´t cry for me Argentina, passant per Concha Piquer, Paloma San Basilio o temes d’Els Miserables. Enginyosa, frívola, irònica i sobretot molt però molt divertida. Unes interpretacions de 10, tant per part de l’Anna Moliner com Jordi Vidal, que canten de meravella i un excel·lent acompanyament al piano d’ Andreu Gallén. M’ho vaig passar tan bé, que si trobo un buit, repetiré i aquest cop m’agradaria veure la versió d’Ivan Labanda que segons els dies la alterna amb Moliner. No us ho perdeu val molt però molt la pena.

  13/05/2018

 • Mercè Carner Carné

  Recomano aquesta obra a tots els amants del teatre. Magnifícs els actors, direcció i muntatge excel.lents. Una peça que no us podeu perdre. Paraules, cançons, humor, reflexió, participació del públic… Un petit bombó.

  12/05/2018

 • 12345

  xavier

  Un bon espectacle..divertit i els tres están genials !!

  12/05/2018

 • NEUS ROJAS CASADEMUNT

  Eva Maria ibarguren

  07/05/2018

Articles relacionats