Un musical que ha fet història

Rent, el musical

Rent, el musical
21/04/2019

Divendres de Setmana Santa, 19 d’abril, ventolera als carrers, metro de gom a gom i un Onyric teatre Condal amb una bona entrada, per veure de nou un musical que des de la seva estrena en 1996 a Nova York, s’ha convertit en un fenomen que ha fet la volta al món.

RENT va arribar a Barcelona, al Teatre Principal, l’any 1999 de la mà de Focus i ara torna, 20 anys més tard en una renovada versió en castellà de la mà de Daniel Anglès i Marc Gómez. Tal com ens van comentar Daniel Anglès, director de la proposta, a la roda de premsa, RENT es converteix en la primera producció pròpia del projecte Onyric Teatre Condal.

Ara fa 3 anys, l’any 2016 Daniel Anglès va impulsar una versió en català que es va estrenar al Casino Aliança de Poblenou i que nosaltres vam veure dues vegades (ressenya que podeu veure en aquest enllaç), … recordant encara aquella primera versió del 1999 on el mateix Daniel Anglès feia el paper de Mark Cohen, el narrador de la història.

RENT és un musical nascut a l’Off Broadway i va ser guanyador de 4 premis Tony, 6 Drama Desk Awards i 1 Pulitzer. Inspirat en la Bohème de Puccini, està escrit per un jove Jonathan Larson (1960-1996), que va morir de forma inesperada després de l’últim assaig general abans de l’estrena. Un show autobiogràfic on Larson va incorporar episodis de la seva vida.

Hem vist una producció que ha complert i superat amb escreix totes les nostres expectatives, perquè ens ha fet tornar a vibrar amb el magnífic equip que ho fa possible. Un equip d’actors, cantants, ballarins i músics immillorable.

L’escenografia de Laura Galofré i Raquel Ibort, és similar a la que vam poder veure a l’Aliança, però evidentment adaptada a l’escenari de l’Onyric, oferint una visió molt més plana i amplia. Extraordinari el joc de llums de Xavi Costas i Daniel Anglès i el so de Jordi Ballbé que aconsegueixen incorporar-nos dins de l’escena. Magnífic també el disseny de vestuari de Laura Galofré i Raquel Ibort i la caracterització dels personatges de  Núria Llunell.

Daniel Anglès dirigeix amb excel·lència un equip de 17 actors molt joves, entre els que és necessari destacar a Iñaki Mur (Mark Cohen), Víctor Arbelo (Roger Davis), Júlia Bonjoch (Mimi Márquez), Albert Bolea (Ángel Schunard), Àfrica Alonso (Joanne Jefferson), Anna Herebia (Maureen Johnson) i Xavier Navarro (Tom Collins).

Alguns d’ells ja havien interpretat els mateixos papers en la versió catalana (Víctor Arbelo, Albert Bolea, Anna Herebia i Xavier Navarro). La resta del repartiment la integren Peter Vives en el paper de Benjamín Coffin III, Clara Altarriba, Marc Andurell, Iskra Bocanegra, Nil Bofill, Raquel Jezequel, Edgar Martínez, Elisabet Molet, Marc Gómez i Joana Roselló.

Una posada en escena on tots ells ens han transmès molta energia i vitalitat i han aconseguit un muntatge sensacional.

Cal destacar la coreografia d’Óscar Reyes i la direcció musical de Miquel Tejada (als teclats), que amb l’equip de músics de la banda David Txes/Unai Eixaguirre (guitarra 1) , Adri Mena (guitarra 2+teclat 2), Pol Barbé/Roger Julià (baix elèctric), Berenguer Aina/ Betel Martínez (percussió)  i Miquel González (teclats) ens han regalat una genial banda sonora en directe.

Un magnífic homenatge a un musical que ha fet història i a un compositor que no va poder gaudir de l’èxit que li reportaria. En finalitzar l’espectacle, als laterals del teatre unes projeccions recorden aquell RENT del 1996 i al seu creador.

Potser és el Musical de major qualitat artística i tècnica que mai han vist els nostres ulls als escenaris de casa nostra.

Gràcies Daniel Anglès per aquest magnífic regal i per la teva obstinada perseverança en intentar aconseguir que Barcelona torni a ser una ciutat capdavantera en aquest gènere. Intentarem tornar a veure’l abans que desaparegui de la nostra cartellera.

Si us agraden els musicals, aquest és un IMPERDIBLE.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a Rent, el musical

Enllaç copiat!