Visibilitzar els invisibles, els quiets

Qui ets?

Qui ets?
05/02/2019

Avui, nit d’estrena a l’Espai Lliure del Teatre Lliure per escoltar la història de Llullu, el fill de l’escriptor Màrius Serra nascut amb paràlisi cerebral.

El 2008 Màrius Serra va publicar el seu llibre QUIET, en una col·lecció de narrativa, quan el seu fill Llullu tenia 8 anys. L’obra ha estat traduïda a diverses llengües i reeditada fins a deu vegades per l’Editorial Empúries. El 14 de juny de 2009 es va fer una lectura pública amb música, en el marc del concert benèfic “Mou-te pels Quiets”. El 24 de juliol de 2009 el Llullu va morir.

Després de fer moltes lectures del text davant de públic, Màrius Serra va decidir convertir-ho en una obra de teatre: QUI ETS ?

Aquesta peça s’ha estrenat al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat el 25 de gener, i ara arriba a l’Espai Lliure on s’estarà fins al dia 10 de febrer. Dirigida per Joan Arqué, els intèrprets Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz es posen a la pell de Màrius Serra.

Una nova mirada al text que l’ha allunyat de l’autobiografia, posant-lo en un context molt més ampli. Una obra carregada d’humanitat que tracta amb esperança i optimisme una situació que a priori descriuríem com a dramàtica. No és un drama, és un espectacle ple de llum, en paraules de Joan Arqué “Des de la cadira, la nostra i la vostra. La cadira com a objecte i com a subjecte, des de la seva com a protagonista i des de la vostra com a expectants.”

Amb música en directe de la mà dels 3 actors; el paper del fill no està interpretat per ningú i alhora està interpretat per tothom.

“El regal més preuat de la seva absència és la seva presència”

És un espectacle de petit format, molt ben pensat en tots els sentits, basats en un text que destil·la una gran tendresa, però que a banda d’aquest aspecte importantíssim, ha aconseguit no provocar la llagrimeta fàcil, amb una excel·lent direcció i unes interpretacions fora de sèrie, … i curiosament amb molt d’humor i molta música en directe, que atrapa des del minut 1 de la representació.

Han aconseguit portar amb safata de plata als espectadors un drama molt humà, però amb una sensibilitat brutal, fugint expressament d’un melodrama, buscant tots els aspectes positius possibles i en molts moments fins i tot amb clau de comèdia.

No cal dir que la proposta ens ha agradat molt i hem connectat al 100% amb el to que han sabut donar els 3 actors, amb unes interpretacions magnífiques i molt, molt humanes.

Absolutament recomanable. Esperem que es pugui prorrogar o que almenys es pugui veure novament ben aviat.

En sortir de l’Espai Lliure, ens ha estat impossible frenar els impulsos, i hem acabat comprant el llibre de Màrius Serra.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

 

← Tornar a Qui ets?

Enllaç copiat!