Una altra comèdia sobre la mort

Quant temps em queda?

Quant temps em queda?
20/07/2022

Marta Buchaca porta més de 17 anys escrivint teatre, i també com a guionista a TV3. Ha guanyat el Premi Fundació Romea, el Marqués de Bradomín i el Max, entre d’altres… i la veritat és que el seu recorregut és llarg i eclèctic. Darrerament l’hem vist sobretot abocada a la comèdia, tot i que no s’han d’oblidar textos dramàtics i molt elogiats com Plastilina, Litus o Les nenes no haurien de jugar al futbol.

Quant temps em queda? tracta sobre la mort, igual que ja passava amb Rita, la seva anterior estrena. Ara bé, si aquella era una comèdia d’humor negre amb dos únics personatges a escena, aquesta està tractada com una comèdia de situació clàssica. El més curiós és el punt de partida -un home sap els dies que li queden per viure i vol deixar arreglat el futur sentimental de la seva dona- però l’estructura i el desenllaç no donen lloc a gaire sorpreses. L’humor és més blanc o innocent del que podria semblar en un principi, i el desenvolupament s’aguanta pel contrapunt entre alguns personatges, especialment el protagonista i la seva cunyada.

La principal base sobre la que es sustenta l’espectacle és la interpretació, i també la direcció d’actors. Crec que ha estat un encert no forçar els actings i deixar que tot fluís a través d’uns personatges que, per si sols, ja tenen comicitat i una personalitat molt definida. A més, tenir a Lluís Villanueva al capdavant sempre és una garantia, sobretot si de tant en tant li retorna les rèpliques una molt eficient Betsy Túrnez. En definitiva, una comèdia agradable i ben resolta que us pot distreure les nits d’aquest calorós estiu.

← Tornar a Quant temps em queda?

Enllaç copiat!