Una divertida parodia de l’exigència de la vida actual

Pulsation [FESTIVAL OUI!]

Pulsation [FESTIVAL OUI!]
17/02/2022

El festival OUI! de teatre en francès a BCN sempre és un esdeveniment important a la cartellera de casa nostra. Enguany celebren el cinquè any i quan s’ha pogut fer, l’èxit és rotund.

Pulsation és una obra de la companyia catalana, “Les impulsives”. El Festival OUI! els ha donat l’oportunitat de presentar l’obra en francès per primera vegada. La companyia la constitueixen les tres actrius que hem pogut conèixer a Dau al Sec: Juliette Verdier, Adèle Vidal i Sandra Segura. Segons expliquen al final de l’obra (agraïm a OUI! el col·loqui que sempre fan al teatre en francès) es van conèixer a l’escola Jacques Lecoq on suposem que han après la gestualitat, l’acció, el tractament de l’espai i la dramatúrgia de l’emoció que hem vist en aquesta deliciosa peça. La direcció, el repartiment, la dramatúrgia i l’escenografia són també de les tres protagonistes així com la seva magnífica interpretació.

Són tres dones als voltants de la trentena la preocupació més destacada de les quals és l’angoixa del temps, la necessitat d’aprofitar-lo o la por de perdre’l. És un tema molt actual i moltes dones en aquesta i altres edats compartiran molts dels moments bojos que representen o se sentiran identificades en d’altres. Elles són la procrastinació, el “à demain”,la perfecció, la programació o la pressa sense control. Cada una d’elles en diferents moments i d’una manera trepidant i divertida van contagiant a l’espectador la pressa, l’angoixa, la desesperació i el ridícul d’algunes situacions. Ho fan en forma de teatre gestual en quasi bé tota l’obra, amb frases curtes i sons vocals d’una gran expressivitat.

Utilitzant tres plafons mòbils, recoberts de robes que permeten passar objectes al seu través, les tres actrius van movent i traient diferents peces per representar les escenes. La utilització de l’espai i els elements escenogràfics és d’un virtuosisme màgic, com màgica és també la manera d’expressar un ritme vital que ha omplert les nostres vides. Esperem que puguin fer gira en algun moment per tornar a veure-les.

← Tornar a Pulsation [FESTIVAL OUI!]

Enllaç copiat!