Els gestos del temps

Pulsation [FESTIVAL OUI!]

Pulsation [FESTIVAL OUI!]
02/03/2022

El “Festival Oui!”, festival de teatre en francès de Barcelona, aposta també pel talent local amb aquest espectacle de la companyia catalana Les Impulsives, format per Juliette Verdier, Adèle Vidal i Sandra Segura. Dues franceses i una catalana que ja han ofert aquest espectacle en diversos escenaris tant en francès com en castellà. I és que quan un grup d’actrius és capaç de fer-nos vibrar amb una rítmica, paròdica i enèrgica proposta de teatre gestual com és “Pulsation”, l’idioma de la paraula passa a un segon lloc.

L’obra es construeix amb tres històries entrecreuades que recullen les rutines de dones asfixiades per l’explotació laboral, la conciliació i, en definitiva, els imperatius de l’exigent vida contemporània en la qual no sols hem de ser hiperproductius, sinó també creatius, puntuals i bons fills. Cada personatge té una relació molt diferent amb el temps, des de la planificació més minuciosa, passant per la procrastinació més absoluta o la pressa més descontrolada.

La pulsació vibrant de l’espectacle és sostinguda per un excel·lent treball corporal de tres actrius formades en les pedagogies del teatre físic de Jacques Lecoq. Esperpent, teatre del gest i elements de comèdia física ens posen davant el mirall tragicòmic de les nostres rutines. Afortunadament, aquesta jove companyia aconsegueix finalment que desconnectem de l’imperatiu del rellotge i que riguem durant tot l’espectacle.  I és que no són moltes les oportunitats per gaudir d’un teatre gestual de qualitat com aquest en la cartellera actual. Tic, tac, tic, tac, no perdin l’oportunitat de veure-la!

← Tornar a Pulsation [FESTIVAL OUI!]

Enllaç copiat!