Una conversa desigual entre dos intel·lectuals

Protesta: Václav Havel

Protesta: Václav Havel
01/04/2017

PROTESTA és una de les obres prohibides de Havel i ha estat treta a la llum per la companyia Exquis Teatre. Dirigida per Jordi Casasampera està emmarcada dins del seu cicle “Cicatrius“, cicle que pretén recuperar obres de les cicatrius que encara estan obertes a Europa. En aquest cas, una obra que a causa de la prohibició es va convertir en un autèntic objecte de culte clandestí entre els cercles de la cultura txeca dels últims trenta anys.

PROTESTA és una conversa desigual entre dos intel·lectuals, Stanek (Jordi Gràcia i Vallès) i Vanek (Carles Goñi).

Stanek és un escriptor acomodat que s’ha assimilat al règim polític totalitari i està protegit pel sistema. Està reconegut i té una bona posició en el món de la cultura. Rep a Vanek a casa seva, un dissident reconegut per la seva oposició al règim i que passa temporades empresonat.

El diàleg d’aquests dos “amics” és un joc de fet i amagar en el qual cap dels dos exposa clarament les seves intencions i el veritable motiu de la trobada. Es coneixen i es temen i aquesta mateixa por genera desconfiança. Un és el guanyador, té el poder, els diners, l’estatus i l’altra és l’etern perdedor que lluita per la seva llibertat i la dels altres. Molts silencis incòmodes entre tots dos.

Una genial interpretació de Carles Goñi que mostra un Vanek poruc que parla amb monosíl·labs i manté la mirada baixa en gran part de la conversa. Jordi Gràcia i Vallès interpreta a la perfecció un prepotent i segur Stanek

Una bona posada en escena, una acurada escenografía amb tots els detalls d’un despatx burgues i sobre tot un text que no te desperdici.

Si desitgeu llegir la valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Protesta: Václav Havel

Enllaç copiat!