Renovació d’un amor

8/01/2017

Renovació d’un amor

Com sempre arribo a l’últim dia per assistir a veure una obra de teatre, i poc puc recomanar per assistir-hi, ja que avui diumenge és l’últim dia per poder anar a veure-la a La Seca.

El primer que m’ha cridat l’atenció d’aquesta proposta ha estat la seva posada en escena, el moviment dels diferents actors tant en moments grupals com individuals. Jugant amb molt poca escenografia ha estat prou efectiva. Veig que a tots ens ha sobtat que els dos protagonistes no s’han creuat les mirades. Més a Inquietuds


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Projecte Ingenu: Romeu i Julieta

Projecte Ingenu: Romeu i Julieta

Romeu i Julieta és la història d’un primer, i últim, amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se.

Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu
amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies que és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L’herència els assassina. Romeu i
Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat.

Després d’abordar Hamlet de la mà de Raimon Molins, Projecte Ingenu insisteix en l’obra shakesperiana amb un muntatge dirigit per Marc Chornet i protagonitzat per Carlos Cuevas i Clàudia Benito.

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Josep Aguilera

  Un drama clàssic renovat de manera encertada. En aquest cas, la posada en escena impacta des del principi quan intentes identificar cada rol. Tanmateix, aquesta versió de Shakespeare, sorprèn en la part on s’explica la lluita entre les dues cases i en l’aprofitament de l’espai escènic, que ha estat total.

  Sobre cada personatge em centraré en quatre en concret: Tibalt, Romeu, Julieta, i Dida. Tibalt (Martí Salvat) ha estat un dels personatges on notava amb intensitat en cadascuna de les seves aparicions. Per altra banda, la parella principal de l’obra arriba prou al públic fent-ho creïble, imprescindible per rebre com a mínim una puntuació de 2 de 5 (o 5 de 10). L’evolució de cada personatge ha estat prou encertada. Finalment, m’agradaria indicar les intervencions de la Dida (Toni Guillemat) on la seva interpretació ha estat la més refrescant de tota l’obra i, si més no, la més creïble.

  Només comentar que de totes les intervencions les dels servents eren les que més em distreien durant l’obra.

  L’Espai Brossa permet apropar el públic a l’escenari i la sonoritat permet gaudir dels diàlegs. Un encert complet fer aquest tipus d’obra en aquest espai.

  Hi he disfrutat molt.

  28/05/2016

 • 12345

  ignasi tomás lopez-doriga

  Us deixo la nostra valoració a “Cultura y algo más”
  https://culturayalgomas.wordpress.com/2016/06/03/romeu-i-julieta-clasico-natural/

  03/06/2016

 • 12345

  Hebert

  Primacia de la forma (magnífica i creativa posada en escena) sobre el fons (poc espai per les passions).
  Vaig trobar a faltar l’absoluta passió adolescent que hi havia als diàlegs però no a la relació entre RiJ. Que no es mirin en tota l’obra ha de voler transmetre quelcom que no em va arribar (que més que enamorats l’un de l’altre ho estan de l’enamorament en sí?).
  La sensació va ser d’haver vist un molt, molt bon muntatge teatral més que “viure” la història.
  Sembla que no m’hagi agradat i no és això ni de bon tros. Té idees molt imaginatives i que funcionen (madrigals, moviments, les lluites, les serventes, l’escenografia tan mínima com aprofitadíssima…) i vaig sortir amb ganes de veure més propostes de Projecte Ingenu (que ja em van agradar molt amb Top Girls i friso per Yerma amb l’Alba José, una debilitat).

  En RESUM: dues hores que no ho semblen, bon ritme tret del llarg final a la cripta, bones interpretacions de tots i una adaptació creativa, a la que li aniria bé una mica més d’emoció.

  05/03/2017

Deixa la teva valoració

Has d'estar registrat per poder deixar la teva opinió. Pots registrar-te aquí, o pots entrar a continuació:

Articles relacionats