Poe, el cabaret macabre → Almeria Teatre

4/12/2018

L’excel·lència de la mort

Edgar Allan Poe vivia i treballava per suportar i parlar sobre la mort i les pors que susciten als mortals. Dels seus poemes i la seva novel·la es pot desprendre que més que el seu tema preferit, era una obsessió allò que vivia. Dagoll Dagom va agafar aquesta manera de veure la vida, a través dels seus escrits, per elaborar Poe, un conte musical de por (2002). Ara, aquesta producció de la companyia ha estat revisitada per Víctor Álvaro i, sota la seva pròpia visió del text, ha compost un dels millors espectacles musicals en petit format que es poden veure.

Álvaro ha decidit donar-li a aquesta producció un to de cabaret macabre que implica a l’espectador des del principi. Moments hilarants, sobretot els interpretats pels personatges del doctor Valdemar i la majordoma borratxa, que fan riure enmig del món dels esperits. La història té ritme en la narració i compta amb uns números musicals treballats en la part vocal, però també en la instrumental, ja que aquí tota la producció de gran orquestra que hi ha a l’original es transforma en una melodia a piano acompanyada, a vegades, per un violoncel. Amb una aposta musical tan minimalista, s’aconsegueix un ambient íntim amb força on destaquen les veus dels actors -una menció especial per Patricia Paisal i Adrià Ardila-.

La posada en escena té un punt d’homenatge als 20 anys de vida de la companyia Gataro, com afirma el mateix Álvaro, i això fa que es respiri una especial atenció i estimació a tots els objectes que s’hi poden trobar. Sense apostar per la pompositat, els petits detalls (com el piano vermell que hi ha un moment dalt de l’escenari) creen moments estel·lars que no passen desapercebuts. Un altre encert és l’ús de la “porta principal” que hi ha col·locada a l’estança. El joc que dóna als personatges en diferents moments està molt ben filat amb la narració.

Dels intèrprets se’n poden destacar especialment dos, tots i que tots estan a l’alçada de l’obra. Patricia Paisal i Adrià Ardila s’emporten el guardó a l’excel·lència amb les seves interpretacions de la majordoma borratxa i el doctor Valdemar, respectivament. Paisal fent gala de la seva magnífica veu ens aporta un toc d’humor de cinema mut amb el seu personatge, una majordoma que viu en la misèria personal i que afoga els seus turments a base d’alcohol –quan en té-. Només la seva presència dalt l’escenari ja ens ho demostra tot. Ardila, per la seva banda, construeix a un doctor obsessionat amb la seva feina ideal amb tocs cabaretescos i homenatge al Frank N. Furter de Rocky Horror Picture Show. Un plaer veure els seus moviments i el seu do de pit cantant, sense parar, entregant-se al complet. Miguel Ángel Sánchez, que interpreta a Ròdrick i és el que ens dóna la benvinguda a l’espectacle, és un bon descobriment també en aquesta faceta de mestre de cerimònies turmentat per la pena i el dolor. El seu personatge l’engoleix i el fa desaparèixer sota el rastre de l’obsessió malaltissa.

Una obra treballada, sense les pretensions d’un gran musical, que aporta tots els elements que faran gaudir els amants d’aquest gènere, però que, a la vegada, també atraparà a l’espectador àvid d’històries de terror i personatges obscurs. Text i música, un binomi excel·lent d’aquest gran encert teatral.


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 21,00€

Comprar Entrades

Poe, el cabaret macabre

Poe, el cabaret macabre

Per celebrar els 20 anys de companyia, Gataro ha triat Poe, un altra peça del teatre musical català contemporani que, al seu torn, fa un homenatge a un autor molt estimat per la companyia, Edgar Allan Poe.

En aquest musical, els amants de Poe podran reconèixer fragments i referències a La caiguda de la casa Usher, El pèndol de la mort o La bóta d’amontillado entre d’altres.

Sinopsi

Convidat per una misteriosa carta, el jove Nicholas torna a casa del seu amic d’infància Ròderic per retrobar el seu primer amor, la melancòlica Madeline. Però ja res no és igual, el paisatge és àrid, el llac s’ha assecat, tota la casa sembla podrida, i es diria que el temps no és l’únic responsable d’aquest canvis.
Però, qui governa realment la casa? El Doctor Valdemar? La majordoma borratxa? Els malaltissos germans? O els esperits dels avantpassats que descansen sota els seus peus?
Potser és la casa qui els manté a tots captius.

Col.loqui postfunció de Travessia Recomana el 28 de novembre.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Blanca

  És un espectacle que millora l’original de Dagoll Dagom, ja només per la durada. Magnífics els dos nois joves!

  15/12/2018

 • miguel

  Un espectaculo excelente con unos actores y un pianista geniales pero la obra es aburridisima y el teatro deja mucho que desear.te pelas de frio

  10/12/2018

 • Egara

  Un musical que et deixa sense paraules! Espectacle macabra alhora amb un toc d’humor que t’atrapa i no et deixa fins al final!
  Acollidor i molt proper, t’endinses en la història i la vius com un més.
  No dubteu en anar-hi, us sorprendrà!

  05/12/2018

 • 12345

  Pili Medina

  Me ha gustado muchísimo Poe. Vi el original de Dagoll Dagom por internet y ,para mí, han hecho una versión mejorada y con un toque de humor añadido: el doctor y la mayordoma hacen que el rato se pase volando. Lo recomiendo, los actores y actrices, espectaculares. Hay que verlo, yo pienso repetir.

  05/12/2018

 • 12345

  Maria

  Fantàstic. El doctor i la majordoma ho peten, són la sal de l’obra, un toc d’humor en aquest ambient misteriós que es crea al llarg de l’obra. I quines veus! Superrecomanable!

  04/12/2018

 • 12345

  Gemma

  Vam passar una molt bona estona i els intèrprets brutals!

  04/12/2018

 • Adrià

  L’obra ens va agradar molt.
  Si t’apassionen els musicals, la gaudiràs segur. I si no és el cas, dóna-li una oportunitat, perquè et sorprendrà!
  Cinc intèrprets genials, un teatre pròxim i fresc, que no té res a envejar a les grans produccions.

  04/12/2018

 • 12345

  Lilí Moreu

  Música en directe, cançons que s’entenen i interpretacions entregades. Una barreja estupenda que podria convertir-se en un regal de Nadal pels amants del teatre!

  04/12/2018

 • Helena

  Espectacular !!!!!!! Ens ha encantat !!!!!! ♥️♥️♥️

  04/12/2018

 • 12345

  Iván

  Fui a la previa del domingo 25 de noviembre y he de decir que me sorprendió gratamente: tanto a nivel musical como interpretativo.

  Obra con diversas referencias a las grandes obras de Poe. Totalmente recomendable.

  No me imagino de qué serán capaces estos actores en las próximas funciones.

  26/11/2018

Articles relacionats