On estan els límits de l’amistat ?

Perduts

Perduts
02/10/2018

I un altre inici de temporada, aquesta vegada a L’Aquitània Teatre amb PERDUTS una comèdia escrita i dirigida per Ramon Madaula.

PERDUTS és la quarta obra escrita per Ramon Madaula (Sabadell, 1962), després de “Coses nostres” que vam veure en 2015 a la Sala Atrium, “L’electe” la temporada passada a la Sala Muntaner, “Ignots” que es va poder veure a El Maldà i “Adossats” al Teatre Romea, també la temporada passada i on vam veure treballar per últim cop a l’escenari a Carles Canut.

PERDUTS està basada en fets reals i ens parla de l’amistat de dos homes, pares de família i companys de feina.

El Joan i el Lluís, dinen cada dia al mateix restaurant. Estan casats i porten els seus fills a fer les activitats extraescolars que impliquen desplaçaments fora de la ciutat. Han arribat a la quarantena i tenen tot el que consideren indispensable per gaudir de la vida: feina, dona, fills, salut, …. Parlen de tot. Els hi manca alguna cosa. Un dia inicien una conversa que començarà com un joc i es transformarà en un embolic del qual no sortiran indemnes.

Tot i que parlen en tot moment de les seves dones (l’Ester i la Maria) l’obra està interpretada només pels dos personatges masculins que encarnen els actors Xavier Bertran i Jordi Coromina (quina veu!!!!). De fet l’obra inicialment portava el títol d’ELLES canviant a Perduts durant el procés d’assajos.

Unes interpretacions que ens han semblat del tot convincents, amb la dificultat que entenem que ha de suposar fer tota la representació asseguts a una cadira amb petits canvis de lloc entre escenes. Una escenografia de Laura Orri molt senzilla però molt efectista, que situa la taula amb les dues cadires a tocar de la vidriera que separa el restaurant del carrer. Una vidriera on s’anuncien les especialitats de la casa.

Una conversa entre dos amics amb moments molt divertits, i tot i que ja de bon principi preveus cap on anirà tot plegat, no per això deixes d’estar pendent de la història que ens expliquen amb una gran agudesa, agilitat i sentit de l’humor.

Malgrat que és un text expressament “comercial” o millor dit “popular”, que no pretén anar més enllà de divertir i fer riure, així i tot destapa temes importants del nostre dia a dia, com són els desitjos sexuals “amagats” que podem tenir molts de nosaltres, la gelosia, el sentit de “propietat” de la parella que conviu amb nosaltres.

… però també temes menys profunds com la feixuga “feinada” de portar als fills a fer activitats extraescolars, de l’amistat relativa i fins on pot arribar i on es troba la línia vermella …. de les mitges veritats i de les mitges mentides…

… i tot això amb un text intel·ligentment construït, que sorprèn a cada escena i que fa passar una molt bona estona als espectadors asseguts a la Sala d’un Teatre.

Una proposta en definitiva, que recomanem de totes totes.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Perduts

Enllaç copiat!