Imprevisible i sorprenent

Peeping Tom: Díptic: La porta absent i La cambra perduda

Peeping Tom: Díptic: La porta absent i La cambra perduda
20/07/2020

Peeping Tom, la companyia belga de teatre de dansa fundada per Gabriela Carrizo i Franck Chartier presenten Díptic: “La porta absent” i “La cambra perduda”, la darrera producció de la companyia. Es tracta de dues peces curtes adaptades a partir de les seves originals creades entre el 2013 i el 2015 per Gabriela Carrizo i Franck Chartier amb Nederlands Dans Theatre.

Cada part del díptic té el seu propi entorn únic. Els canvis escènics entre totes dues peces es realitzen a la vista del públic convertint-se en una part més de la representació.

L’escenografia, el so, la llum, la música i els efectes (visuals i sonors)són una part molt important dins de l’espectacle.

Com en tots els seus treballs, Peeping Tom parteix d’un entorn híper realista que acaba convertint-se en un univers inestable, en el que espai, temps i estat d’ànim estan constantment canviant.  Tot el que succeeix davant nostre és imprevisible, sorprenent. Els actors ballarins són impressionants, la seva feina és impressionant. Moviments convulsius, seductors, hipnòtics. Moviments extrems. No tot s’entén, però l’espectador queda atrapat des del minut u.

Passat, present i futur  es barregen en aquestes dues peces. Escenes il·lògiques. Dimensions paral·leles. Varies històries simultànies que transcorren en un mateix espai, personatges que apareixen i desapareixen.  Llum i foscor. Realitat i fantasia. Lògica i abstracció. Sorpresa i impressibilitat en cada moment. Màgia, efectes especials.

Els espectadors percebem els estats d’ànim dels personatges: por, desig, angoixa, inestabilitat, desesperació, inquietud.

 “La porta absent” i “La cambra perduda” tenen lloc en espais d’on no es pot escapar. La primera passa en una habitació tancada, la segona passa dins la cabina d’un vaixell. L’ambient és fosc, obscur. Dues peces plenes de situacions estranyes i humanes a la vegada, inquietants. Humor negre.

Un espectacle singular, d’una creativitat imparable, harmònic i rítmic. Dansa, acrobàcies, il·lusionisme, equilibris, contorsionisme, teatralitat i efectes especials  ens transporten a  l’univers únic i apassionant de Peeping Tom.

← Tornar a Peeping Tom: Díptic: La porta absent i La cambra perduda

Enllaç copiat!