Revolta feminista contra Shakespeare

L’amansi(pa)ment de les fúries

L’amansi(pa)ment de les fúries
01/08/2019

I després de veure Titus Andrònic, tornem a les grades del Grec, per gaudir de la segona proposta de Pàrquing Shakespeare és L’AMANSI(PA)MENT DE LES FÚRIES que ja va posar en escena la companyia el 2009 sota la direcció de Pep García-Pascual. Ara, deu anys després, és la directora i dramaturga Carla Rovira qui la dirigeix.

Carla Rovira Pitarch és una autora totalment identificada amb el feminisme i en aquesta proposta posa el focus en la criminalització que es fa de l’ús de la ràbia per part de les dones, especialment quan aquestes mostren la seva “fúria feminista”.

Com ja és sabut, en aquest Festival Grec, …. han coincidit dues versions d’aquest text de  William Shakespeare, i les dues han volgut capgirar el text convertint-lo en un al·legat feminista tal com ens van comentar a la “Conversa Shakespeare face to face” que va tenir lloc el passat dia 17 de juliol.

La primera de les versions, la dels Pirates Teatre, anomenada “Les feres de Shakespeare”, amb direcció d’Adrià Aubert la vam veure el dia 6 de Juliol al Teatre Condal.

En la proposta que hem vist avui, Carla Rovira dona la volta a la violència que amaga el relat contra Caterina, la filla que no es comporta com hauria de fer-ho, i que ha de ser amansida, sotmesa, i al mateix temps denuncia el classisme amb els personatges de les dues criades. Per aconseguir-ho posa el focus en la masculinitat ridícula dels seus personatges masculins, sense perdre el to de comèdia de l’obra.

En començar la representació és el mateix William Shakespeare (magnífic Ricard Sadurní) qui es presenta al públic i des de les grades farà algunes apreciacions durant el desenvolupament de la proposta.

Totes les interpretacions han estat esplèndides i ens han fet riure en molts moments: Ariadna Matas (Caterina), Laura Vila Kremer (Blanca), Silvia Albert Sopale (Grumio), Andrea Artero (Luciencia), Esmeralda Colette (Biondello), Adrià Díaz (Tranio), José Pedro García Balada (Petruccio), Oriol Genís (Gremio), Òscar Jarque (Hortensio) i Santi Monreal (Baptista).

Un descobriment per nosaltres ha estat Esmeralda Colette que ens ha sorprès amb la seva magnífica interpretació de Biondello, i de nou, volem remarcar la nostra admiració per la tasca interpretativa de l’Oriol Genís.

A la proposta se li ha volgut donar un gir final de caràcter totalment reivindicatiu i feminista.

Hem rigut de valent per les ocurrències i els excel·lents gags que s’han tret de la màniga. Per nosaltres ha estat el millor dels espectacles que hem vist dels Pàrquing Shakespeare, malgrat que potser hauríem retallat una mica el desenllaç final.

Una esplèndida cloenda del Festival Grec d’enguany, que curiosament ha acabat amb la mort de Shakespeare, sentenciat per “votació popular”

…. a la que s’ha de sumar una magnífica celebració del desè aniversari dels Pàrquing Shakespeare.

Per poder veure la ressenya original, només heu de clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a L’amansi(pa)ment de les fúries

Enllaç copiat!