Vivències silenciades

Papers de la guerra

Papers de la guerra
11/10/2023 - Teatre La Biblioteca

A partir del dietari manuscrit (escrit entre 1937 i 1939), unes cartes i dibuixos, guardats dins una caixa precintada amb una cinta adhesiva de Pepe Castells i Pubill, amb fragments de Núria Castells i Marina Garcés, Papers de la guerra és la història d’un net que busca al seu avi al mig d’una guerra, llegint les seves paraules en veu alta.
Una producció de la Família Castells i la dramatúrgia de l’actor Pau Vinyals.

Pau Vinyals posa veu a Pepe Castells, i juntament amb Rita Molina (veu en off) dirigeixen aquest espectacle. Els germans Jordi i Josep Castells també participen d’aquest muntatge. Ells no parlen. Durant tot el muntatge pinten en directe un mural gegant del paisatge on va quedar ferit el seu pare, en Pepe.

Papers de la guerra és un viatge colpidor, dolorós; un relat personal transformat en una història d’interès general. Un homenatge a tots aquells que amb el seu silenci, perquè de la guerra no se’n podia parlar, intentaven protegir als seus éssers estimats de conèixer la part més amarga, trista i dolorosa de la guerra. Fam, fred, patiment i por, que la família Castells han volgut plasmar en l’obra amb l’objectiu principal de conservar la memòria i el testimoni de Pepe Castells i Pubill.
Un silenci imposat per quaranta anys de dictadura. Dues generacions de silenci. Són els nets qui desenterren les històries silenciades dels seus avis.

La valentia d’explicar les vivències viscudes mereixen un profund reconeixement. 

 

 

 

← Tornar a Papers de la guerra

Enllaç copiat!