Circ en estat pur … i teatre, dansa, música …

Opus

Opus
27/05/2018

Ahir vam tenir l’enorme sort de poder repetir aquest espectacle que havíem vist al Teatre Grec, en la inauguració del  Festival Grec 2013. Un espectacle que podríem qualificar de brillant i espectacular i al mateix temps, dotat d’una sensibilitat i una bellesa plàstica “fora mides”.

 OPUS és una creació de Yaron Lifschitz que ens ha ofert novament un espectacle amb una coreografia pensada fins al últim moviment i incardinada perfectament amb els components del QUARTOR DEBUSSY que interpreten, des de l’ànima, els quartets de Xostakóvitx.

CIRCA CONTEMPORANY CIRCUS, una de les principals companyies del món, tenen la seva seu a Brisbane (Austràlia) des del 2004. Una companyia que continua empenyent els límits de l’art, esborrant les línies entre el moviment, la dansa, el teatre i el circ, amb creacions com OPUS, absolutament emocionants.

Els seus artistes circenses són excepcionals i multidisciplinaris i, sota la direcció de Yaron Lifschitz han participat regularment a Nova York, Londres, Berlín i Mont-real en temporades a l’Acadèmia de Música de Brooklyn, The Barbican Centre, Les Nuits de Fourvière, Chamäleon Theatre i als principals festivals Australians.

Unes seqüències acrobàtiques d’una perfecció i bellesa extrema amb una magnífica coreografia i un vestuari d’una gran delicadesa i elegància que es va simplificant, de mica en mica, per acabar mostrant els cossos dels artistes en tota la seva plenitud.

Afegir que la interpretació musical dels quartets ha estat exquisida, amb moments melancòlics i moments d’extrema violència, i amb uns músics que es deixen portar i s’integren perfectament a la coreografia.

Un espectacle que ens ha emocionat, ens ha meravellat, i ens ha omplert l’ànima. Potser, és el millor espectacle que hem pogut veure aquesta temporada i precisament ha estat al Teatre Lliure, en la seva  temporada excessivament farcida de reposicions.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Opus

Enllaç copiat!