Només Ricard
27/04/2015
Diàleg entre diferents personatges en boca d’un sol actor

De nou a un dels “nostres” teatres de referència, la Vilella, hem gaudit d’una nit excepcional amb NOMES RICARD basat en l’obra Ricard III de Shakespeare interpretat per Xavier Torra.
Un únic actor que es transmuta en diversos personatges sense deixar en cap moment el paper de Ricard, un escenari buit que s’omple amb la seva força corporal i el seu poder escènic i una il·luminació milimetricament estudiada, ens ha fet viure una experiència indescriptible

Una interpretació brutal, en un espai negre i buit, per tal d’emmarcar la tragèdia encara mes, utilitzant la paraula, l’expressió del rostre i de tot el cos a mesura que es va transformant d’un a un altre personatge en dècimes de segon, canviant el to de veu i la carència de les paraules en cada un d’ells; però és que a més a més utilitza la seva força corporal per fer els canvis utilitzant l’acrobàcia i gairebé podríem dir la dansa.

La meva crónica aqui.

Tot el que necessites per anar al teatre

Només Ricard

Només Ricard

Només Ricard és, per sobre de tot, un solo que agafa com a punt de partida La tragèdia del Rei Ricard III, de William Shakespeare. Aquest espectacle pretén transmetre una única visió del món sanguinari i tètric de l’obra: la visió de Ricard. La resta dels personatges es presenten com titelles manipulades per aquest, essent tot just invocades de manera estètica o textual. Ricard és autor, actor, director i públic de la seva pròpia i retorçada creació.

De la immensa pobresa de l’escenari buit, l’actor pren entre les seves mans tot el poder escènic. El seu cos es transforma i s’adapta, es recrea i es fragmenta, és un i molts, és en molts llocs i no és en cap. Es cerca sempre un minimalisme de mitjans per assolir l’efecte escènic just, la dosis correcta d’estímul visual i intel·lectual que pugui col·locar a l’espectador dins del procés significatiu, creant una relació directa, íntima i simbòlica entre aquest i l’actor.

SINOPSI

Ricard, delerós de regnar, prepara una despietada carrera per la corona que revifarà les flames de la guerra, arrasarà a les famílies de York i Lancaster i convertirà Anglaterra en un escorxador. Testimoniarem la ascensió cap al cel d’un veritable dimoni, i la seva estrepitosa caiguda cap al més abismal dels inferns.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • cesar s
    cesar s
    12345

    ¡¡Genial interpretacion¡¡¡

    27/04/2015
Cal ser usuari de Teatre Barcelona
Uneix-te, és gratuït! Ja som més de 80.000

Ja estàs registrat?

He oblidat la contrasenya

Crear usuari

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.