El que volgueu!

Nit de Reis, King's Night o el que vulgueu

Nit de Reis, King’s Night o el que vulgueu
27/07/2022

Coneixem aquesta obra de teatre? Un clàssic de Shakespeare que s’ha representat als escenaris milions de vegades! Què podria haver-hi encara que ens enganxara com si fos la primera vegada?
Els Parking Shakespeare ens traslladen un estiu més, a un espai diferent que ja ens situa com a espectadores, en un altre estat: el parc de l’Estació del Nord. Amb tot el que això comporta pel que fa a escenari, àudio, distraccions i sons externs,… i una vegada més, amb tot el que això comporta en una companyia creativa que veu en aquest context un munt d’oportunitats. Juguen amb tot això generant una obra fresca, amb ritme, divertida, amb qualitat interpretativa i estètica i que captiva d’inici a fi.
Una aposta arriscada, sempre, versionar aquests clàssics, ja que tantes vegades s’ha fet i també per la possibilitat de poder passar-se’n de rosca o quedar-se curt i no aportar més del que hi ha fins al moment. Una aposta encara més arriscada en aquest cas per fer una versió LGBTIQ+ d’una realitat tan concreta de certs cercles de la ciutat de Barcelona, amb un discurs i uns termes llunyans a molta de la població. I així i tot funciona. I així i tot els conceptes que es presenten queden clars sense haver de parar la representació i fer una classe magistral. I, tanmateix, no es desdibuixa l’obra clàssica, seguim en tot moment a Nit de Reis amb aquesta essència shakespeariana tot i aparèixer red flags i drag kings. S’incorporen termes, discursos, esdeveniments i noms d’una actualitat rabiosa, perfectament integrats en el guió antic, amb equilibri i coherència.
Una opció refrescant per passar una d’aquestes tardes caloroses del mes de juliol. Val la pena veure encara una altra versió!

← Tornar a Nit de Reis, King's Night o el que vulgueu

Enllaç copiat!