Micròmetre, un nou festival de teatre de petit format

Micròmetre. Festival de Microteatre

Micròmetre. Festival de Microteatre
19/10/2017

El “l FESTIVAL MICRÒMETRE”, que es va realitzar els passats 1 i 2 de setembre de 2017 a la Masia de Can Ratés de Santa Susanna, arriba ara al Teatre Gaudí de Barcelona.

FESTIVAL MICRÒMETRE neix amb la voluntat de convertir-se en un festival de microteatre i microespectacles de referència al Maresme.

FESTIVAL MICRÒMETRE segueix la mateixa fórmula que els microteatres. Pels que no sabeu que són els microteatres: són espectacles d’una durada d’entre 15 i 30 minuts aproximadament, que es realitzen en espais petits i poc convencionals, amb un aforament d’unes 15 o 20 persones aproximadament per a cada espectacle. Teatre de petit format.

En aquests microteatres s’hi pot veure qualsevol disciplina artística (teatre, circ, dansa, màgia, música, espectacles infantils, monòlegs…) i en diferents idiomes (català, castellà o anglès).

Dels 14 espectacles que es van veure al Festival Micòmetre a santa Susana, se n’han seleccionat quatre, que els podeu veure al Teatre Gaudí. Es tracta de tres comèdies i un musical, dos en català i dos en castellà, que es poden veure en una mateixa sessió.

Són moltes les representacions de els microteatres que he vist. El primer lloc on els vaig descobrir va ser al desaparegut Miniteatres del Raval, però mica en mica en van anar apareixent molts altres com el Microteatre Barcelona a la Eixampla, el NanoTeatre dels Lluïsos de Gràcia, a l’Astrolabi de Gràcia, L’Espumossa Bar o Cafè Teva,…,fins hi tot fa tres anys que es pot gaudir d’un festival dedicat a aquest format artístic, el Festival Píndoles (Aina Bujosa, David Barrera i Giulia Poltronieri). Us podeu imaginar dons, que durant tot aquest temps he vist de tot; espectacles molt bons i d’altres no tant bons. Les propostes que es poden veure al Teatre Gaudí us asseguro que paga la pena d’anar-hi. Gaudireu de quatre espectacles originals, sorprenents i de qualitat. Tres comèdies i un drama.

Els que vàrem estar el dia de l’estrena ens ho vam passar d’allò més bé.

Espero que aquesta proposta tiri endavant i es converteixi en un projecte que puguem gaudir any rere any.

Per molts anys Festival Micròmetre !!!

 

1– “EL PAQUET ZAROFF” (Comèdia)

Dramatúrgia i Direcció: Joan Gallart

Actors: Jaume Casals i Pol Beltran

Idioma: Català

Valoració: *** 1/2

Us imagineu que en funció de les demandes de cada passatger haguéssim de canviar els plans de vol dels avions? Que ens passéssim pel folre les rutes nominals i les àrees de protecció? Un avió surt des d’un punt A i arriba fins un punt B. La successió de punts d’escala regulars compresos en la ruta aèria no pot fixar-se segons els capricis de cadascú. Si l’avió ha de volar a quinze mil peus, ha de volar a quinze mil peus. No pot fer-ho a dotze mil o a divuit mil. Aquest pla de vol s’envia a les torres de control corresponents i tots, absolutament tots els avions, es mantenen fidels a aquestes rutes per tal de salvaguardar l’ordre i la seguretat dels espais aeris. Doncs una cosa més o menys així passa ara amb les rutes turístiques de la ciutat. Tot està programat; tot està pautat, pactat de bell antuvi. Qualsevol canvi, pot comportar uns danys col·laterals de magnituds incertes.

Tot està programat. Qualsevol canvi pot comportar uns danys col·laterals de magnituds incertes.

 

2-“PRONTO LLEGARÁ” (Musical. Drama)

Creació i Direcció: Julián Salguero, Jorge Toledo i Fernando López

Actors: Agustín Salvador i Gemma Iglesias

Musical (Castellà)

Drama

Valoració: *** 1/2

 

“Pronto llegarà…” es un micromusical que ens presenta una historia plena de tendresa, melancòlica i romàntica. Musical de petit format.

“Eran las cinco en el reloj de Nuria. Estaba sentada en la parada del autobús. Mientras esperaba a su novio, conoció a David, un desconocido que también tenía una cita”.

A “Pronto llegará…” és  una peça musical d’uns 15 minuts on la música està sempre present.

 

3-“EL NÚMERO” (Comèdia)

Dramatúrgia: Bárbara Becker

Direcció: Joan Maria Segura

Actors: Alberto G. Trejo / Miriam G. Bartés i Pol Forment / Héctor Vidondo

Idioma: Castellà

Valoració: ****

 

Una sala de espera. Un número. Una estranya confusió.

De què series capaç si estiguessis en la seva situació?

En aquesta sala de espera t’adonaràs que no hi ha tanta distancia entre l’èxit i el fracàs.

 

4-“EL MALL” (Comèdia)

Dramtúrgia i Direcció: Xevi Gómez

Actors: Jaume Casals i Xevi Gómez

Idioma: Català

Valoració: *****

 

“No crec en l’amor, però fes-me’l per si estic equivocat”.

Una comèdia super divertida.

Quins són els nostres objectius davant l’amor?  En el mall formareu part d’un grup, on un coaching us farà un curset per assolir un sol objectiu. El grup ha de seguir unes pautes. Aquestes pautes no es poden trencar, si es trenquen quedes fora del grup.

← Tornar a Micròmetre. Festival de Microteatre

Enllaç copiat!