Un viatge en el temps

Mary Frankenstein Shelley

Mary Frankenstein Shelley
13/03/2017

 

Un viatge en forma de cabaret creat per Felipe Cabezas , sobre la vida de Mary Shelley, des del dia del seu naixement fins el moment en que es va començar a gestar la seva novel.la “Frankenstein”, una de les obres més representatives del romanticisme.

Sota la narració de Lord Byron interpretat per l’actor Felipe Cabezas, descobrirem la figura de Mary Sheller, filla del filòsof llibertari William Godwin i de l’escriptora Mary Wollstonecraft. Coneixerem com va ser la seva educació ( inusual per a les dones d’aquella època) i del seu viatge als Alps Suïssos durant l’estiu de 1816, a Villa Diodati, la casa del polèmic poeta Lord Byron (home amb una vida plena d’extravagàncies i escàndols, del que se’n diu que tenia moltes amants, i al·legacions per incest i sodomia).És justament aquell estiu, que durant una festa a casa de Lord Byron, Mary Shelley juntament amb un grup de joves intel·lectuals i poetes (inspirats tots ells per les històries de fantasmes), van decidir muntar una competició d’històries fantasmagòriques. Aquella nit Mary Shelley va tenir un malson que esdevindria el naixement del seu personatge literari el doctor Frankenstein, personatge que neix a partir del seus propis records, sentiments de culpa, soledat, sang i mort.

Amb un gran desplegament de recursos escènics que van des del teatre de text, teatre visual, teatre d’objectes, titelles, ombres, commedia dell’arte i musica en directe de la ma del músic Joan Gerard Torredeflot, Felipe Cabezas creador i director de l’obra, juntament amb les actrius Alba Valldaura, Elena Visus, Aleyda Puerto ( tots integrants de Cabaret Victoria), aconsegueixen ficar-se a la butxaca a tot un públic disposat a passar-s’ho bé durant l’estona que dura l’espectacle.

També cal resaltar l’acurada feina de Felipe Cabezas amb la il·luminació, que mitjançant alguns efectes de llum, aconsegueix crear una atmosfera inquietant i poètica a la vegada, una posada en escena molt acurada que ens transporta a un món inquietant i misteriós, i un vestuari realment vistós.

 

En definitiva, és tracta d’una proposta que destaca per la seva quantitat de recursos teatrals i perquè aconsegueix distreure i arrencar el somriure de tots aquells que estan disposats a passar-ho bé durant l’hora i vint que dura l’espectacle.

← Tornar a Mary Frankenstein Shelley

Enllaç copiat!