Tot el que necessites per anar al teatre

Mafia: The Mamzelles Teatre: Quatre dones que decideixen “decidir”

Mafia: The Mamzelles Teatre
7/01/2018

Aquest espectacle de The Mamzelles Teatre va ser presentat al mes de juny dins del cicle DespertaLab 2017, esdevenint l’espectacle guanyador. Nosaltres llavors érem de viatge pel nord d’Europa i no la vam poder veure; ara, hem tingut la sort de poder “repescar-la” a la Sala Atrium, on ara prorroga funcions fins al 21 de gener.

Un text que ens parla de les dones vinculades als clans mafiosos, aquelles que sempre estan en segon terme, que són dones, germanes o mares de … aquelles obligades a assolir el paper que els homes li volen donar dins “la família”.

Una cuina és l’espai que sembla que comparteixen les germanes i on descobrim, en els primers minuts a tres d’elles. Criden, gesticulen i parlen en italià. Parlen dels seus marits, de la mare morta i d’un colom que sembla que s’hi ha instal·lat al pis de dalt.

Quatre dones, quatre personalitats ben dibuixades, preparen el dinar del casament d’una d’elles, que s’ha de celebrar l’endemà. Truquen a la porta, no hi ha ningú, només una nota, una notícia que fa trontollar tot i elles decideixen “decidir”.

Treuen el veritable jo que porten dintre per enfrontar-se a la seva realitat, inicien un procés d’autoconeixement i d’alliberament de tot allò que havia marcat les seves vides. El destí d’Ilaria (Paula Ribó), Regina (Paula Malia), Emilia (Bárbara Mestranza) i Flora (Júlia Molins) pren un camí diferent del que tenien marcat i cadascuna d’elles ho afronta a la seva manera. En aquesta proposta, la idea original, direcció i dramatúrgia és de Bàrbara Mestanza.

Unes bones interpretacions d’una proposta dotada d’un alt grau d’humor negre però que no obvia el dramatisme de tot plegat. Un text molt equilibrat a mig camí entre la comèdia i el drama.

Una escenografia molt elaborada que ens ha portat a una cuina plena de vida i vivències, amb fotos a les parets, iconografia religiosa i un telèfon “dels d’abans”. El vestuari dibuixa a la perfecció les personalitats de les germanes, fins i tot abans de descobrir com són.

I una posada en escena magnífica, on no falten paraules grolleres, tabac, música, la ceba o el sofregit de tomàquet per l’estofat que serviran als convidats al casament. Els primers minuts en italià, inicialment ens han descol·locat, però reconeixem que serveixen perfectament per acotar el context i submergir-nos de ple en una llar calabresa on la màfia ho controla tot, dins i fora de les cases.

Ens hem divertit, hem rigut, i al mateix temps hem gaudit d’un text molt potent i amb moltes capes, … en definitiva una proposta que ens ha agradat molt pel que té de provocadora i diferent.

La nostra valoració es de 7 sobre 10

Si voleu veure la ressenya original, només cal que cliqueu en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a Mafia: The Mamzelles Teatre