Los Galindos: Udul → Plaça Margarita Xirgu

12/07/2018

un bri d’aire fresc

La companyia Los Calindos presenta Udul a la plaça Margarida Xirgu dintre Festival Grec. Aquesta companyia, Premi Nacional de Cultura 2016, presenta aquesta proposta en l’interior d’una carpa amb una petita pista. Tal com van comentar al final de la funció, una companyia internacional que torna a casa a fer alguna funció.

Los Galindos ha plantat la seva iurta, l’espai de fusta i lona que s’inspira en les llars dels nòmades mongols on actua des del 2011, a la plaça Margarida Xirgu. L’entrada a la carpa ja forma part de la funció, ja que ens esperen a tots per d’un a un o en petits grups ens van acompanyant i situant en el nostre lloc assignat per ells mateixos.

Anem asseint-nos de mica en mica al voltant de la pista i comença l’espectacle. Un obrir i tancar de cortines que comença a estranyar-nos inicialment i quan entrem en aquest humor absurd ens atrapa sense deixar-nos. Com en les pelicules en les pel·lícules mudes, l’absurd és la millor forma per entrar en l’espectacle i riure’ns.

Uns moviments precissos, uns equilibris perfectes que ens deixen bocabadats. La distància és curta entre ells i nosaltres, i veiem a menys d’un pam com van succeïnt els seus moviments en la petita pista. En un moment determinat una catifa, un pal o unes galledes o una bicicleta van agafant la seva part de protagonisme. Primer introduïnt-los de forma còmica i posteriorment en el número d’acrobacia.

I sembla mentida que en poca estona arribem a la part final, hem de recollir-nos i assaborir aquests 60 minuts que ha durat la funció. Uns 60 minuts que hem desconnectat de l’exterior de la carpa. Ha valgut la pena, i no m’importaria tornar a desconnectar de nou.

Podeu llegir la resta de l’opinio a l’enllaç


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 8,00€

Comprar Entrades

Los Galindos: Udul

Los Galindos: Udul

La iurta de Los Galindos, una petita carpa que confereix a aquesta companyia de circ d’una entranyable proximitat, torna a ser l’espai que acull la seva nova producció, UduL, un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix. Un espectacle de circ visceral on l’objectiu dels personatges és, per sobre de tot, seguir existint.

Premi Nacional de Cultura 2016, Los Galindos són un referent del circ català. Des de l’any de la seva fundació, el 1996, han creat tretze espectacles. Han estat pioners en la incorporació del trapezi volant en espectacles de circ de carrer.

Sinopsi

«[…] No volien deixar-se vèncer per la indiferència, els agradava obsessionar-se en afers il·lusoris i proeses poc probables. Les limitacions físiques esdevenien un divertiment i un repte a extrapolar. Qualsevol pretext per superar el ridícul, tot afer que provoqués estranyesa i pertorbés l’ordre establert de la lògica de les relacions humanes, era benvingut a les seves festes i funcions, volien viure per riure, riure per sorprendre’s i sorpreses que els deixessin muts, meravellats de bellesa o desconeixença. Deien: “Són temps convulsos, l’estranyesa s’imposa, a la recerca d’una naturalitat singular, de la quotidianitat inesperada, de la lògica suspesa.»

Encontres i desavinences, falses cortesies… Són algunes de les situacions que protagonitzen els personatges d’aquest espectacle, un muntatge de circ que transcorre en un escenari rodó i envoltat dels espectadors. Som dins la carpa de fusta i lona que, des de l’any 2011, acull els espectacles d’aquesta companyia i que s’inspira en les iurtes dels mongols. Entreu-hi perquè, dins d’aquest espai, assistireu al joc de contínues entrades i sortides d’uns artistes que afronten un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix. Aquí veureu que el circ, el vodevil i les varietats tenen un clar parentiu, d’aquí que els artistes d’UduL retin homenatge a uns gèneres especialment populars i directament connectats amb els espectadors.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Fotos + fotos

Los Galindos: UdulLos Galindos: UdulLos Galindos: UdulLos Galindos: UdulLos Galindos: Udul

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració.

Articles relacionats