Los 39 escalones como puedas

Los 39 escalones

Los 39 escalones
08/12/2018

Sugar va ser una adaptació molt literal de la pel·lícula Con faldas y a lo loco, amb una gran parella còmica, Xavi Duch i Rubén Yuste, un musical divertit  per a tothom, amb poques sorpreses però és que no calien, sabíem què anàvem a veure i què esperàvem.

Ara, els responsables ens sorprenen amb una adaptació del thriller d’Alfred Hitchcock totalment  trencadora i sorprenent. Amb respecte per l’original però trencant tots els esquemes i límits. El que era un film de suspens aquí és una esbojarrada i trepidant comèdia. Tenim tot l’important del film: un innocent falsament acusat, la femme fatal, traïcions, persecució sense treva, girs inesperats… i tot un afegit de rialles a dojo.

Per a aconseguir aquesta combinació es fa servir una posada en escena amb referents i trucs del llenguatge cinematogràfic (com si estiguéssim veient un rodatge) i que tampoc no amaga les “trampes” del teatre sinó que en treu partit. Que el públic aplaudeixi després d’un recurs escènic original té molt de mèrit i és just deixar palès el gran treball de mil·limètrica regidoria.

Ara, aquesta festa no seria possible sense l’entrega absoluta, complicitat i comicitat dels 4 actors (Laura Olivella/Marta Tomasa, Javier Arroyo, Yuste i Duch) que interpreten amb vestuaris exagerats, perruques, accents hilarants… un centenar de personatges. Un espectacle de transformacions.

El ritme és trepidant sense treva, a una sorpresa li segueix una altra, un joc escènic de comicitat absoluta i absurda, a estones d’slapstick, d’humor anglès, físic, de jocs de paraules, de pel·lícules dels Zuckers i Abraham, amb aires dels Monty Pyhton i per moments tan tonto que penses en com pots estar rient tant i tant. I a  tot això no es perd el fil ni la intriga. Entre rialles vols saber qui i  perquè persegueixen l’atribolat Hannay. I clar, surts amb ganes de repetir i revisitar (o descobrir) la pel·lícula. I amb la certesa que Duch és un monstre escènic i amb Yuste són, sense dubte, una parella còmica per a molts anys.

En resum: se us acut un millor pla que riure (i molt) de la mà de Hitchcok?

← Tornar a Los 39 escalones

Enllaç copiat!