Una comèdia molt “nuestra”

Lo nuestro

Lo nuestro
16/03/2022

Lo Nuestro és la primera obra escènica de llarg format escrit per l’actriu, i dramaturga, Eu Manzanares. Text seleccionat en la convocatòria de la Sala Flyhard per a la temporada 2019-2020 i que ara abandona l’escena més off per a fer un merescut salt a sales comercials.

La premissa és senzilla; una família de classe obrera barcelonina es reuneix per a celebrar la nit de cap d’any. A partir d’aquí, el text utilitza un to quotidià i fresc per a retratar les dinàmiques familiars amb tota la seva perspectiva còmica. A més, l’obra va deliberant sobre altres temes com els conflictes generacionals o la lluita de classes. El text aposta per barrejar el castellà i el català de forma molt orgànica en la seva voluntat de fer un retrat fidedigne de les classes obreres de la ciutat comtal, cosa poc habitual en els escenaris.

El ritme de l’obra va in crescendo, des d’una presentació potser excessivament llarga, ja que el desencadenant o primer gir triga una mica en arribar. Una vegada comencen a esclatar els conflictes, es succeeixen un darrere l’altre accelerant el ritme de l’obra, encara que en algun moment podem trobar a faltar una mica de temps per a respirar i desenvolupar cadascun dels girs. Finalment, acaba amb a un còmic final que tanca perfectament aquesta història d’eterns perdedors.

En definitiva, Lo Nuestro és una comèdia tan fresca, honesta i quotidiana que, com a públic, ràpidament la sentim molt nuestra.

← Tornar a Lo nuestro

Enllaç copiat!