Quedar-se o fugir ?

Li/ea/ving, acte 1

Li/ea/ving, acte 1
15/04/2018

Ja teníem ganes d’una nova producció de la companyia Sargantana, que amb aquest muntatge s’apropa als 15 anys d’existència.

La companyia Sargantana es va crear l’any 2003 com un espai per a l’experiència, reflexió i comunió amb el públic. L’any 2009 inicien el grup de recerca “La Cuina” per desenvolupar noves dramatúrgies i un sistema d’interpretació que els hi permet arribar a l’espectador. Deu anys més tard de la seva creació, en 2013, la companyia obre la Vilella.

Jordi Pérez i Soldevila és l’autor de la dramatúrgia, i la dirigeix, sent també un dels intèrprets, juntament amb Carles García-Lladó i Alba Rosa.

Presenten tres monòlegs que parlen de l’exili a través de tres històries. Són tres persones que ens donen testimoni de la seva lluita per sobreviure en una societat que només els hi permet això, sobreviure amb dificultats. Tres motivacions absolutament diferents els obliga a enfrontar-se a la decisió més difícil de la seva vida: quedar-se o fugir.

Vivim amb ells els últims moments abans que abandonin per sempre la seva llar.

Tres monòlegs a curta distància en tres espais diferents, que el públic recorre al llarg de la vetllada. El recorregut també juga un paper destacat en el muntatge. Emigrants, refugiats, expatriats… tots sota l’etiqueta d’immigrant en els països d’arribada.

El títol de la peça juga amb les paraules “Viure” i “Sortir”, una síntesi del diàleg que pretenen provocar. Una peça que vol ser una exploració de la idea d’èxode.

Una proposta per a tots els que busquin un teatre entretingut que no d’entreteniment. Un procés de creació viu, que permet a la peça créixer amb les contribucions de creadors d’arreu del món (amb els que es fan i faran trobades) i també les del públic.

Malgrat que en Teatre, nosaltres no som massa partidaris de les històries curtes, aquestes que ens ofereix la proposta, malgrat que són provocades per esdeveniments molt diferents, tenen un fort lligam que les uneix i que ens conviden a reflexionar.

Una proposta trencadora, no convencional i diferent que ens ha agradat.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Li/ea/ving, acte 1

Enllaç copiat!