Dues visions de la realitat enfrontades

L'hora blava

L’hora blava
23/03/2018

Aquesta és la darrera participació del Col·lectiu La Santa en El Cicló (cada companyia només pot participar tres temporades) després d’haver presentat QUAN ACABI LA NIT (2016) i UNA CASA A L’EST (2017).

L’HORA BLAVA és una obra escrita i dirigida per Laura Mihon i interpretada per Adrià Olay i Pau Sastre, que ens parla de compromís, de responsabilitat, d’humanitat i que qüestiona la passivitat davant les injustícies que veiem al nostre voltant.

Una illa remota, un únic habitant que cada nit encén el far. Ha après a viure en una terra hostil dominada per les forces de la natura i on els animals anuncien el que ha de passar. Més de vuit anys vivint en soledat. Un home que s’ha allunyat voluntàriament d’un món en el qual no se sent integrat.

Adrià Olay és el faroner que ha perdut el costum de compartir i dialogar, que viu en un món que hi ha construït a la seva mida.

Una nit aquesta soledat es veu truncada per l’arribada d’un home, un biòleg que sembla vol passar uns dies a l’illa per recollir informació de la flora i la fauna. Pau Sastre és el científic que trencarà l’equilibri del faroner obligant-lo a enfrontar-se a allò del que va fugir.

Ens ha semblat magnífica l’escena de la trobada entre tots dos personatges. De mica en mica s’adaptaran l’un a l’altra sense establir una relació real de confiança, fet que els portarà a l’enfrontament entre dues maneres d’entendre la vida.

Extraordinària posada en escena, amb un estudiadíssim joc de llums de Laia Garcia i Joan Rey, l’espai sonor de Cesc X. Mor, l’espai escènic de Daniel Ruiz i Kaka Gouvea, i sobretot amb unes les magnífiques interpretacions dels dos actors.

La proposta amb el seu caire de thriller, ha representat per nosaltres una “inquietant” sorpresa amb una temàtica que ens ha obert una gran quantitat d’interrogants, i ens ha deixat amb el cor encongit en l’escena final.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a L'hora blava

Enllaç copiat!