Les coses excepcionals

29/12/2018

Les obres excepcionals

Segur que heu vist Manhattan, del Woody Allen. A la penúltima seqüència de la pel·ícula el protagonista, ajegut al sofà, repassa les coses per les que paga la pena viure: “aquelles pomes de Cezanne; el Pottato Blues, de Louis Amstrong…” i finalment, “la cara de la Tracy”, la dona que estima. D’alguna manera, aquesta és la llista que escriu el narrador sense nom de Duncan MacMillan. El risc de ser excessivament naïf l’esquiven l’autor i en Pau Roca amb perícia i amb l’honestedat de qui és capaç de confrontar la necessitat ineludible d’intentar salvar l’altre amb la culpa davant la impossibilitat d’aconseguir-ho.

La posada en escena fusiona escenari i grada amb la intenció de crear una atmosfera carregada d’intensitat, i en Roca s’encarrega de mantenir-la a dalt de tot i a la vegada no saturar, de la comèdia al drama, de Chicago a Daniel Johnston, i de Beyoncé a Mahler. Sense escarafalls, transmet la tendresa del text a força de sensibilitat i d’un to afinadíssim imprès en cada paraula poc habitual a la cartellera barcelonina.

Les coses excepcionals és tan divertida com emocionant, i la interpretació d’en Pau Roca no arregla els nostres problemes, però ens ajuda a suportar-los.

 


Tot el que necessites per anar al teatre

Les coses excepcionals

Les coses excepcionals

Sixto Paz i El Terrat estrenen aquest nova producció: Les coses excepcionals. Una comèdia sorprenent i lluminosa, procedent de l’off-Broadway, interpretada per Pau Roca i que ens parla sobre les coses de la vida que valen la pena.

Sinopsi

Tens sis anys. La mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç.

Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena.

 • El gelat
 • Les pel·lis de Kung-Fu
 • Cremar coses
 • Riure tan fort que et surti llet pel nas
 • Les grues de les obres
 • Jo

La deixes al seu coixí. Saps que l’ha llegit perquè t’ha corregit l’ortografia. La llista no triga en tenir vida pròpia.

Una comèdia sobre sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem.

Fotos

Les coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionals

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Montse Frigola vera

  Molt bona

  12/01/2019

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  A esta obra le ha pasado lo que yo le llamo “el síndrome del éxito”. Mucha gente te la recomienda, dice que les ha marcado, que han salido del teatro siendo una persona diferente… y claro… vas a verla con las expectativas muy altas.
  La obra te gusta, te atrapa, te divierte, te emociona e incluso por momentos a veces casi se me escapa la lagrimita.
  La interacción con el público y el excelente monólogo que hace Pau Roca tienen mucho que ver en este repaso por las cosas excepcionales de la vida y que nos hacen querer seguir viviendo la vida para sentirlas.
  Pero a mí me ha dejado con un sabor semi agrio a la salida. Esperaba algo más…
  De todas formas id a verla. Sin duda es una función muy especial y no os arrepentiréis de haberla vivido!

  03/01/2019

 • 12345

  s

  Tampoco es para ponerle un 5,es una obra pasable,me deje llevar por los comentarios de aqui pero no es para tanto.Interactua con el publico,comedia,drama,pero bueno……no deja huella.

  19/12/2018

 • 12345

  antonio casares

  rius, et posas trist, rius, ets sents indentificat, rius, aneu sis plau

  10/12/2018

 • Alba Tudela

  D’aquelles obres que et fan sortir amb un somriure. Totalment recomanable

  09/12/2018

Articles relacionats