Les coses excepcionals → Club Capitol

31/12/2018

Excepcional i original

Duncan Macmillan va escriure al 2013 Every Brilliant Thing, una adaptació al teatre de la novella de George Orwell, 1984, publicada al 1949. No entenc massa què va trobar Macmillan en 1984 per escriure aquesta obra. Potser perquè un dels temes que tracta la novel·la Orwelliana és la persecució de l’individualisme i el pensament independent. Segurament aquestes ganes de compartir amb el públic el va fer escriure aquesta obra la finalitat principal de la qual era fer participar al públic i girar l’estructura teatral. Segons paraules de Macmillan, “no he vist a ningú discutint sobre la depressió i el suïcidi de manera precisa, útil, o interesant”.

El tema de “les coses excepcionals” és la depressió i el suïcidi però el format de presentació vol convertir un drama en una reafirmació de les ganes de viure. La mort, la depressió i el suïcidi; la informació sobre les publicacions de les dades de suïcidi segons la OMS i els sentiments de culpa que crea el suïcida en el seu entorn, passen desapercebuts per la preparada lectura de les coses excepcionals per part del públic i la por de ser el següent en sortir a l’escenari.

En aquest moment hi ha una quarentena de monòlegs en cartell als teatres de Barcelona. Em venen al cap alguns d’ells i penso que hi ha monòlegs en els que l’actor/actriu fa un relat d’algun tema o història sense cap mena d’interpel·lació al públic com “Acorar”, “el metge de Lampedusa” o “Eduard Farello: Una Ilíada” d’altres en els que el públic d’una manera subtil se sent partícip de la història com “A.K.A” i uns altres com “les coses excepcionals” en els que la participació és una part fonamental del guió.

Excepcional i original és la presentació d’aquest monòleg i el gran treball actoral de Pau Roca sota la direcció de Sixto Paz Productions. És extraordinària també la participació del públic i la seva espontaneïtat però el tema que fa de fil argumental queda emmascarat per la hilaritat que provoca la sortida a l’escenari d’un públic no preparat però molt participatiu.


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 18,00€

Comprar Entrades

Les coses excepcionals

Les coses excepcionals

Sixto Paz i El Terrat estrenen aquest nova producció: Les coses excepcionals. Una comèdia sorprenent i lluminosa, procedent de l’off-Broadway, interpretada per Pau Roca i que ens parla sobre les coses de la vida que valen la pena.

Sinopsi

Tens sis anys. La mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç.

Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena.

 • El gelat
 • Les pel·lis de Kung-Fu
 • Cremar coses
 • Riure tan fort que et surti llet pel nas
 • Les grues de les obres
 • Jo

La deixes al seu coixí. Saps que l’ha llegit perquè t’ha corregit l’ortografia. La llista no triga en tenir vida pròpia.

Una comèdia sobre sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

Les coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionals

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Noemí Benaches
  12345

  Tema profund tractat en clau de comèdia. Una llista de coses per les quals val la pena viure poden salvar d’un suïcidi? Una oda a la reflexió. Pau Roca està esplèndid en el seu monòleg i el públic que interactua de 10. Divertida, interactiva, profunda i molt recomanable.

  18/01/2019
 • Montse Frigola vera
  12345

  Molt bona

  12/01/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  A esta obra le ha pasado lo que yo le llamo “el síndrome del éxito”. Mucha gente te la recomienda, dice que les ha marcado, que han salido del teatro siendo una persona diferente… y claro… vas a verla con las expectativas muy altas.
  La obra te gusta, te atrapa, te divierte, te emociona e incluso por momentos a veces casi se me escapa la lagrimita.
  La interacción con el público y el excelente monólogo que hace Pau Roca tienen mucho que ver en este repaso por las cosas excepcionales de la vida y que nos hacen querer seguir viviendo la vida para sentirlas.
  Pero a mí me ha dejado con un sabor semi agrio a la salida. Esperaba algo más…
  De todas formas id a verla. Sin duda es una función muy especial y no os arrepentiréis de haberla vivido!

  03/01/2019
 • s
  s
  12345

  Tampoco es para ponerle un 5,es una obra pasable,me deje llevar por los comentarios de aqui pero no es para tanto.Interactua con el publico,comedia,drama,pero bueno……no deja huella.

  19/12/2018
 • antonio casares
  12345

  rius, et posas trist, rius, ets sents indentificat, rius, aneu sis plau

  10/12/2018
 • Alba Tudela

  D’aquelles obres que et fan sortir amb un somriure. Totalment recomanable

  09/12/2018

Articles relacionats