Les coses excepcionals → Teatre Kursaal de Manresa

7/01/2019

Original i falsament ingènua

Vam conèixer a Duncan Macmillan ara fa uns anys amb l’obra Pulmons, que va significar el primer gran èxit de crítica i públic de Sixto Paz Produccions. Ara la companyia torna a ell i sembla ser que el públic està responent amb la mateixa calidesa, perquè si una cosa té Macmillan és que connecta amb els espectadors de forma directa, sense gaires complicacions ni subterfugis. És cert que alguns titllaran l’obra d’ingènua o de naïf, que és un adjectiu que li escau força, però crec que el text afronta amb originalitat una història que podia haver-se representat com un drama psicològic de gran volada. Lluny d’això, l’autor ho converteix en un exercici interpretatiu, en un desafiament i també en un joc teatral on el públic hi acaba tenint un pes important. Precisament aquí està l’èxit de la peça: en posar el pes en la colectivitat i en fer sorgir les històries del mateix pati de butaques…

Pau Roca, únic i fantàstic intèrpret, assumeix tota la responsabilitat d’aquest petit experiment, i ja des d’abans de començar va establint amb el públic una sèrie de lligams que no es trencaran en cap moment. De fet, la seva interpretació absolutament naturalista, l’esfondrament de la quarta paret i els cops d’efecte que ens reserva la peça acaben per convertir l’espectacle en un esdeveniment. Això, que d’entrada sempre és positiu, pot presentar a la llarga algun petit inconvenient. I és que una obra com aquesta requereix un espai petit i un públic atent, tot i que a vegades pot acabar atraient a espectadors que busquen altres coses… i que amb la seva actitud poden trencar el fràgil equilibri que proposa Macmillan.


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 12,00€

Comprar Entrades

Les coses excepcionals

Les coses excepcionals

Sixto Paz i El Terrat estrenen aquest nova producció: Les coses excepcionals. Una comèdia sorprenent i lluminosa, procedent de l’off-Broadway, interpretada per Pau Roca i que ens parla sobre les coses de la vida que valen la pena.

Sinopsi

Tens sis anys. La mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “alguna cosa estúpida”. Li costa ser feliç.

Així que comences a fer una llista de les coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena.

 • El gelat
 • Les pel·lis de Kung-Fu
 • Cremar coses
 • Riure tan fort que et surti llet pel nas
 • Les grues de les obres
 • Jo

La deixes al seu coixí. Saps que l’ha llegit perquè t’ha corregit l’ortografia. La llista no triga en tenir vida pròpia.

Una comèdia sobre sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

Les coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionalsLes coses excepcionals

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Noemí Benaches
  12345

  Tema profund tractat en clau de comèdia. Una llista de coses per les quals val la pena viure poden salvar d’un suïcidi? Una oda a la reflexió. Pau Roca està esplèndid en el seu monòleg i el públic que interactua de 10. Divertida, interactiva, profunda i molt recomanable.

  18/01/2019
 • Montse Frigola vera
  12345

  Molt bona

  12/01/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  A esta obra le ha pasado lo que yo le llamo “el síndrome del éxito”. Mucha gente te la recomienda, dice que les ha marcado, que han salido del teatro siendo una persona diferente… y claro… vas a verla con las expectativas muy altas.
  La obra te gusta, te atrapa, te divierte, te emociona e incluso por momentos a veces casi se me escapa la lagrimita.
  La interacción con el público y el excelente monólogo que hace Pau Roca tienen mucho que ver en este repaso por las cosas excepcionales de la vida y que nos hacen querer seguir viviendo la vida para sentirlas.
  Pero a mí me ha dejado con un sabor semi agrio a la salida. Esperaba algo más…
  De todas formas id a verla. Sin duda es una función muy especial y no os arrepentiréis de haberla vivido!

  03/01/2019
 • s
  s
  12345

  Tampoco es para ponerle un 5,es una obra pasable,me deje llevar por los comentarios de aqui pero no es para tanto.Interactua con el publico,comedia,drama,pero bueno……no deja huella.

  19/12/2018
 • antonio casares
  12345

  rius, et posas trist, rius, ets sents indentificat, rius, aneu sis plau

  10/12/2018
 • Alba Tudela

  D’aquelles obres que et fan sortir amb un somriure. Totalment recomanable

  09/12/2018

Articles relacionats