Les Antonietes: Othello

5/11/2018

Gelosia captivadora

Una setmana moguda, tornem a La Villarroel a veure l’estrena de “Othello“. Una obra que vam tenir la sort d’estrenar al Teatre de l’Aurora d’Igualada (i que no vaig poder assistir, i em vaig perdre el col·loqui posterior).

La companyia Les Antonietes torna amb els clàssics (Vània Stockmann Un tramvia anomenat desig per exemple) i a revisar-los als temps actuals. Aquest cop, tornem amb Othello on s’ha reduït a tres personatges. Ja ho dic de començament, Oriol Tarrascon ha realitzat una magnífica adaptació del clàssic de Shakespeare.

Oscar Intente és la desconfiança, la gelosia personificada en el seu paper. Aida Oset ( i Annabel Castan a Igualada) és Desdemona la dona maltractada i punt de mira de la venjança de Iago i Othello. I un magnífic Arnau Puig ens demostra la perversió, la venjança, el racisme latent. Un reflexe de la societat actual.

A la sortida de l’obra, el primer que vam comentar va ser el tema que actualment tenim a tot arreu amb “Àngels a Amèrica” referent a blanquejar l’únic personatge negre; i com no podia ser d’altre manera també vam comentar el fet que Othello ens trobem amb un cas similar. Sense voler entrar en cap tipus de debat, sembla que a partir d’ara la comparació pot ser freqüent a partir d’ara.  L’Oriol a Othello ens ha volgut presentar a Othello/enveja vestit de negre, la venjança en vermell i la maltractada en blanc. Una elecció encertada. En aquest cas, em sembla que ha aconseguit el seu efecte buscat per poder representar els diferents papers.

Tal com hem dit, aquesta obra es concentra en tres personatges principals de l’obra. Per aquest mateix motiu, per l’èxit de la mateixa necessita que siguin convincents. Arnau Puig ens ha meravellat amb el seu paper. Hem vist la seva faceta més camaleónica canviant d’un moment fosc a d’altres grissos. Ens ha presentat un Iago amb diferents tonalitats segons el seu moment, ens ha demostrat el cinisme del seu personatge des de l’inici de l’obra.

Si vols veure l’opinió sencera, la tens al següent enllaç


Tot el que necessites per anar al teatre

Les Antonietes: Othello

Les Antonietes: Othello

La companyia Les Antonietes adapta la gran tragèdia de Shakespeare Othello, sobre l’engany i la gelosia.

Sinopsi

Otel·lo, general de l’exèrcit de la república de Venècia, i Desdèmona, filla del senador Brabancio, s’enamoren i es casen en secret. Iago, un dels lloctinents del moro, mogut per l’odi que sent cap a ell, intenta provocar la gelosia d’Otel·lo fent-li creure que la seva esposa li és infidel amb Cassio, el seu lleial tinent. Víctima de las seva terrible gelosia, Otel·lo acaba matant Desdèmona i després, en descobrir que tot ha estat un engany del malvat Iago, es suïcida.

Video

Fotos

Les Antonietes: OthelloLes Antonietes: Othello

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Hace mucho que me enamoré del buen hacer de la Cia Les Antonietes y cada vez que me entero que van a adaptar un nuevo clásico no lo dudo y voy a verles.
  Esta vez también he salido muy satisfecho del teatro!
  Han realizado una versión de Othello ágil, corta (85 minutos), con solamente 3 personajes y una escenografía prácticamente nula pero que no ha sido necesario más porque los actores captaban toda mi atención.
  Bravo a Annabel Castan que interpreta a una Desdémona Feliz y pizpireta (al principio le tenia inluso rabia), pero que al sufrir con ella el despreció de su marido y su fatal final al final empatizas a tope con ella. Brava!!
  Bravo a Òscar Intente por hacer de un Othello maravilloso que se deja arrastrar por los celos y las malas influencias acabando por hacer el peor de los pecados.
  Bravo por Arnau Puig que está sublime como Iago! Le he cogido tanta rabia y odio que he estado a punto de saltar de la platea para arrancarle los pelos! Jajaja

  Haceros un favor e id a verla. Los amantes de Shakespeare disfrutaréis de una nueva y acertada version del clásico.
  Y quienes no lo conozcan lo disfrutarán por su sencillez y maravillosa dirección.

  14/06/2018
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Avui a La Seca he estat veient i gaudint d’aquesta peculiar adaptació que del clàssic de Shakespeare ha fet i alhora dirigeix de manera impecable Oriol Tarrason. Les Antonietes han transportat l’obra al segle XXI reduint-la a tres personatges, una Desdèmona (Annabel Castan) que et transmet una immensa tendresa, un Othello ( Òscar Intente) un home manipulat per qui sents veritable rebuig per la seva violència, Iago (Arnau Puig) un ésser gelós i menyspreable que a mesura que avança l’obra li vas agafant odi i Cassio a qui Iago assenyala com a culpable i que en cap moment surt a escena. Els fets no poden ser més actuals mentides, masclisme i violència de gènere.tractats amb aquesta peculiar forma de treballar de Les Antonietes i que aconsegueixen que en 80 minuts ni tan sols parpellegis. Una escenografia austera, diàfan i tot blanc i com a únics elements un banc i un faristol amb dos micròfons. Extraordinària i frenètica la interpretació sense distinció dels dos actors i l’actriu. Teatre amb majúscules que cap teatraire es pot perdre.

  07/06/2018
 • Hèctor Fibla Ferrà
  12345

  Les Antonietes continuen les seves adaptacions de grans obres donant el seu toc personal i actualitzat per colpir encara més al públic. Grans interpretacions per a un clàssic de Shakespeare reduït als 3 personatges principals.

  04/06/2018

Articles relacionats

De fons d'armari a Depardieu. El perfil d'Arnau Puig

De fons d'armari a Depardieu. El perfil d'Arnau Puig

16 novembre 2015

Tenim ganes de donar-vos a conèixer actors, actrius, directors… Tenim ganes que els conegueu una mica més, més enllà de personatges i obres en cartell. I és per això que hem decidit fer-los un retrat a través de les paraules dels seus companys de professió i les il·lustracions d’en Caram. Encetem aquesta secció mensual amb Arnau Puig, el pratenc que, tot just a la trentena, puja a l’escenari del Teatre Lliure de Gràcia cada nit per fer un tête à tête amb un dels mestres de l’escena catalana, Josep Maria Flotats.

Llegir més... r