Un text força “tendenciós” i ple de tòpics

L'electe

L’electe
05/05/2017

Ramon Madaula és l’autor i intèrpret d’aquesta proposta, un text que va ser presentat al V Torneig de dramatúrgia de Temporada Alta 2015, on va quedar finalista, i ara, per a la seva representació a les sales comercials ha estat reescrit, allargant la seva durada i variant força el contingut.

Una guerra dialèctica entre metge (Ramon Madaula) i pacient (Roger Coma) on apareixen totes les inseguretats, totes les pors, totes les contradiccions personals del polític que fan qüestionar el fet d’haver arribat al lloc on està. Quins són els fets del seu passat que marquen l’avui i condicionen el seu futur??

El text no ens ha acabat de convèncer, ja que ho trobem força “tendenciós” i ple de tòpics, en el sentit de voler encabir a totes les persones dins del mateix patró, mesurar-los a tots de la mateixa manera, els polítics que no han de ser (sinó semblar), que han de prometre però no han de fer res, que han de permetre que tot continuï com està sense intervenir en l’esdeveniment normal de les coses.

Ramon Madaula ridiculitza un sistema polític (especialment si aquest està lligat al món independentista, amb el que no combrega pas), basat en els favors i en els servilismes, i al mateix temps una societat enfocada a aparentar una seguretat i una felicitat que en molts casos no hi és.

Roger Coma fa una interpretació realment extraordinària (el millor de la proposta), del seu paper de polític a punt d’un atac de nervis, explotant al màxim la comicitat que li ofereix el personatge, malgrat que en alguns moments l’hem trobat quelcom exagerada, però que suposem es volgudament exagerada, per part de Jordi Casanovas que és qui dirigeix l’obra.

Si voleu llegir la valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a L'electe

Enllaç copiat!