Per gaudir-ho cal deixar-se portar

Le mouvement de l'air

Le mouvement de l’air
26/07/2016

No és la primera vegada que la companyia francesa Adrien M / Claire B actua en el Festival Grec. L’any passat vam poder veure dos espectacles del seu extens repertori: “Hakanaï” i “Cinématique”. Aquesta vegada, hem pogut veure la seva nova producció “Le mouvement de l’air” i han tornat a transportar al públic pels seus paisatges digitals.

La interacció home-tecnologia per recrear realitats fantàstiques és la línia artística d’aquesta companyia. Les grans habilitats dels ballarins es fusionen amb les enormes projeccions, sense saber molt bé qui mou a qui. En algunes escenes les imatges digitals formen part del decorat, en unes altres ballen al costat dels artistes, en unes altres s’enfronten a ells…Tota una amalgama de figures geomètriques, algunes recognoscibles, unes altres totalment tretes de l’imaginari de la companyia per conduir a l’espectador a un viatge oníric i poètic.

L’estètica general és simple, elegant i sota una gamma cromàtica freda. Em recorda a l’estil introspectiu de l’artista plàstica Joanne Nam. Pocs elements en la proposta visual, només els necessaris: un extraordinari músic i els seus instruments, dues grans pantalles col·locades perpendicularment i tres ballarins que ens mostren les seves habilitats en la dansa contemporània, acrobàtica i aèria.

L’última escena és cantada i ens dóna pistes del missatge final de l’obra. Ja que “Le mouvement de l’air” és una successió d’escenes que parlen de l’imperceptible moviment de l’aire i transporten a l’espectador al seu interior mes profund: ho enfronta a les seves pors, al seu passat, a les seves esperances, a les seves obsessions, a les seves enyorances, etc. En definitiva ho porta on es deixi portar:

<< liberté, liberté, liberté…
il ne faut pas que tu m’aimes… >>
(Tornada de l’última cançó de “Le mouvement de l’air”)

← Tornar a Le mouvement de l'air

Enllaç copiat!