Nou esglaons

L'alegria

L’alegria
13/01/2019

“L’alegria” és un text de Marilia Samper fruit de la residència que l’autora va fer la temporada passada a la Sala Beckett, i que es va estrenar a la mateixa sala, durant el mes d’octubre del 2017.

Sota la direcció de Marilia Samper, cal destacar l’extraordinari treball teatral de tots quatre actors d’aquesta obra, especialment  la de Lluïsa Castell en el personatge de la Júlia, la mare de l’Eli, un noi amb paràlisi cerebral, i la de l’actor que interpreta a Eli (Alejandro Bordanove). Alejandro Bordanove fa una feina excel·lent davant d’un personatge que és  molt difícil d’interpretar tan a nivell emocional, com físic. Penso que, per un actor, és un repte gegant el poder interpretar un personatge d’aquestes característiques tan complicades ; si a més a més,  li afegim la dificultat de convertir al mateix actor en narrador de la història, el repte encara és més difícil. Dons bé, l’Alejandro Bordanove ho aconsegueix !!!,transformant-se un munt de vegades, al llarg de l’obra, en tots dos personatges. Us asseguro que és increïble veure en directe, el magnífic treball transformatiu que fa aquest actor. És una de les transformacions físiques més espectaculars que he vist dalt dels escenaris. Brutal !!!

L’Alegria” ens parla de l’egoisme de les persones, de la capacitat de lluita de l’ésser humà, de la pobresa i la precarietat, de les dificultats burocràtiques i de les barreres arquitectòniques, de la falta de sensibilitat, solidaritat i empatia , de la vulneració dels drets i les llibertats de les persones amb discapacitats, de la voluntat i de la bondat dels altres, de la manca d’ànima, de les coses importants, del respecte,…

Marilia Samper ens mostra una realitat existent , cara a cara, tal qual, sense filtres, sense embuts. Això és el que hi ha, això és el que som i així és com ens estem convertint. Però ho fa des d’una mirada serena, sense crueltat, ni sentimentalismes, sense buscar la llàgrima fàcil.

“Sí, sí. En principi tothom ho entén tot. Però a l’hora de la veritat cadascú només mira pel que l’interessa” (fragment de L’Alegria)

← Tornar a L'alegria

Enllaç copiat!