Postveritat cataclísmica o realitat

Laboratorios Washla (o hay que matar a papá)

Laboratorios Washla (o hay que matar a papá)
14/05/2021

D’ara endavant seguirem  a la Companyia de teatre argentí “Del otro lado” desconeguda per nosaltres fins ara i que ens ha mostrat un teatre atrevit, valent, visceral, desenfadat i divertit però gens frívol. És una obra de creació col·lectiva en la que els directors/a  Cóten Bustillo, Bernardo Romano i Agustina Basso han treballat conjuntament amb els actors i actrius Rodrigo Petete, Laura Mira López i Mauro Badía per regalar-nos un gran treball d’equip des de la seva creació a la posada en escena.

Fa exactament 10 anys la Companyia “La Barni Teatre” va presentar: “El projecte dels bojos. Una utopia musical”. Va ser també una creació col·lectiva en la que els temes sobre la utopia van anar sorgint d’un treball conjunt entre director, actors/actrius i la direcció musical. En aquest cas, és una distòpia però, com aquella, és reflexió i crítica, és ciència ficció al costat de la realitat més absoluta, és una bogeria còsmica que va del futur al present més actual, del teatre de l’absurd al contemporani. No hi ha fil argumental en el sentit clàssic però atrapa des del primer moment i et porta en forma de bucle a llocs desconeguts i inimaginables.  El pare és l’autoritat, la llei, la repressió, el poder i tot allò que ens ofega i que cal eliminar.  La Companyia ens parla de “post veritat apocalíptica i dramatúrgia fractal”. Amb un rerefons psicoanalític, s’hi barreja el terror i l’humor, la parodia i el deliri, la poesia i el patetisme.

És un teatre independent, visceral i lúdic que amb escassos mitjans i una gran potencia actoral ha assolit un nivell molt alt de teatralitat. La música amb guitarra i efectes sonors en viu transmeten la inquietud, el terror o l’amor adequats a cada escena.

La Companyia ofereix un col·loqui al final de cada funció. El debat que en resulta és tant o més teatral que l’obra. Val molt la pena.

← Tornar a Laboratorios Washla (o hay que matar a papá)

Enllaç copiat!