La Rambla de les Floristes → TNC - Teatre Nacional de Catalunya
9/10/2019
Les Rambles de l’Antònia

Tinc la sensació que les Rambles són cada vegada un espai més al·legòric que físic. Caminar-hi és fer-ho per un lloc que ha estat, que havia estat o que podria haver estat. És una mena de no-lloc on potser només els turistes hi troben allò que els han promès, altres turistes. Estan tan connotades per tantes persones, per tanta història, per tanta mitologia, que abordar-les és gairebé impossible. Les Rambles post 17A imposen una mirada determinada que, Jordi Prat i Coll, ha imprès amb sensibilitat.

Els versos de Sagarra són dits des de la meitat de l’escenari més propera al pati de butaques, a la manera realista, mentre que la part més profunda queda reservada per a les “ànimes de les Rambles” que deambulen amb gàbies buides a les mans. La Rambla… de Prat i Coll és l’enfrontament (entès com a posar una enfront de l’altra) d’unes Rambles, les de l’Antònia, que són les de la llibertat, aquell lloc en què una dona pot escollir la independència i l’emancipació en lloc del matrimoni que empetitia la dona. Antònia escull de quina manera vol estimar, i ho fa perquè és a les Rambles i no a qualsevol altre lloc. Darrere, els esperits d’unes Rambles que ja no són i els esperits dels qui hi han mort: són les Rambles que neguen la llibertat de l’Antònia.

Aquest emmirallament no té prou força, entre d’altres coses per la interpretació poderosa de Rosa Boladeras, que atrau per la dicció, per la frescura i per allò que no té nom, que és misteriós, allò pel qual anem al teatre. Colors almodovarians per a l’escenografia i homenatges musicals al Donald O’Connor de Singing in the rain.

Prat i Coll no ha diluït del tot el to meloset del text, tot i que se n’ha sortit a l’hora d’emfasitzar la part més política de Sagarra. Bona arrencada de temporada al TNC.

 

Tot el que necessites per anar al teatre

La Rambla de les Floristes

A partir de 14,50€

Comprar Entrades
La Rambla de les Floristes

Jordi Prat i Coll dirigeix a Rosa Boladeras, entre altres, a La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Segarra, a escena hi veuràs noms com Clara Altarriba, Rosa Boladeras, Marina Gatell o Jacob Torres, entre molts i moltes altres.

Sinopsi

La Rambla de les Floristes és un clàssic del teatre català en el qual ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. Per una altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.

A La Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Activitats

Col·loqui de La Rambla de les Floristes

Col·loqui

Sala Gran

18/10/19
ENTRADA GRATUÏTA

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Lola
    12345

    Una actuació per part dels actors i actrius de 10. Bona producció, escenografia i llums, així com la manera triada per mostrar el context social de l’època i fer-nos endinsar com espectadores a dins de les rambles. L’única cosa que m’ha fallat és l’intent de modernització de l’obra, com si no es confiés prou amb el text, que han hagut d’afegir punts “divertits” per captar el públic, quan el que feia era distreure.

    10/10/2019
Articles relacionats
Jordi Prat i Coll dirigeix 'La Rambla de les Floristes', un retrat de la societat catalana al TNC

Jordi Prat i Coll dirigeix 'La Rambla de les Floristes', un retrat de la societat catalana al TNC

8 Octubre 2019

Jordi Prat i Coll dirigeix La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Sagarra, un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus grans símbols, la Rambla de […]

Cal ser usuari de Teatre Barcelona
Uneix-te, és gratuït! Ja som més de 80.000

Ja estàs registrat?

He oblidat la contrasenya

Crear usuari

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.