Conte amb olor de flors

La Rambla de les Floristes

La Rambla de les Floristes
10/10/2019

 

La Rambla de les Floristes és l’obra amb la qual el Teatre Nacional de Catalunya estrena la temporada 2019/20. Aquest conegut text de Josep Maria de Sagarra descriu com la famosa i estimada Rambla barcelonina és un lloc ple de vida i històries. Jordi Prat i Coll agafa la batuta de direcció i porta el carrer descrit per Sagarra dalt d’un escenari amb un to modern però sense perdre l’essència clàssica dels versos de l’autor.

Aquesta obra em recorda a un conte, una història dolça, tendre, que t’expliquen al llit abans d’anar a dormir i t’acaricia, omplint d’amor els teus pensaments. Això ocorre gràcies a la cuidada i delicada escenografia que trobem a escena, obra de Laura Clos, han aprofitat molt hàbilment l’ús de flors, però dotant-les també de relat. Es crea una essència realment bella.

La caracterització dels personatges és el segon punt que ajuda a recrear l’atmosfera de conte, juntament amb les interpretacions de les actrius i els actors, on destaca una brillant i dolça Rosa Boladeras que fa enlluernar a l’Antònia, la florista més estimada de la Rambla.

És una expressió artística completa, ja que hi trobem també una dansa subtil però molt ben resolta i, el més agraït, la música en directe, tant per la melodia d’un piano com pels números musicals que hi apareixen, dos o tres cops, acompanyats de l’agradable veu de la Clara Altarriba.

La Rambla de les Floristes és un relat romàntic, que fa gaudir a qualsevol persona que hagi passejat pels carrers barcelonins, amb una aposta clara per la coherència entre l’art actual i els clàssics.

← Tornar a La Rambla de les Floristes

Enllaç copiat!