Un clàssic accelerat

La Plaça del Diamant

La Plaça del Diamant
05/10/2019

Aquesta adaptació del clàssic literari de La Plaça del Diamant de Mercè Rodoreda explica la història del seu protagonista, La Colometa, abans, durant i després de la guerra civil espanyola. Es tracta d’un retrat històric de la Barcelona d’aquells anys i del paper de la dona en una societat tan condicionada pels esdeveniments històrics que es van donar.

Paco Mir ha optat per fer un muntatge amb un ritme especialment frenètic. Gràcies a una escenografia basada en projeccions aconsegueix que l’adaptació teatral es desprengui del pes que la literatura sol tenir quan s’emporta a escena. D’aquesta manera, l’obra es presenta com una coreografia escènica on, malgrat comptar amb alguns moments més baixos, s’aconsegueix mantenir un ritme acceptable.

El pas del temps sobre el personatge protagonista es treballa a través del canvi d’interprets, amb Carla Pueyo com la Colometa jove i innocent i Núria Bonet com la Colometa més madura i condemnada. Totes dues actrius narren la història del seu personatge al públic alhora que el representen sobre l’escenari.

En definitiva, una bona oportunitat per a acostar-se a aquest clàssic literari i reflexionar sobre el que va suposar ser dona des dels anys 20 fins als 50. Un exercici més de mirada al passat per a redefinir-se en el present.

← Tornar a La Plaça del Diamant

Enllaç copiat!